William Morris Gallery i London

Första gången jag kom i kontakt med William Morris var när jag skulle välja tapeter till min första bostadsrätt. Jag hittade Morris & co:s kollektion och hade jag bara haft ett slott så hade jag säkert haft en tapetsort i varje rum. Jag och en vän har länge haft planer på att besöka William Morris Gallery i Walthamstow (huset han under en period var bosatt i) men under perioden jag bodde i London var museet olägligt stängt för renovering. Men nu äntligen kom vi iväg på ett besök! Museet är gratis och har både en stor utställning om William Morris och den period han verkade i, tillfälliga utställningar, en liten butik samt ett trevligt café.

Vem var då denna William Morris? Han levde under 1800-talet och kom från en relativt välbärgad familj. Han valde att studera konst och blev så småningom både designer, boktryckare, författare och känd socialist.
"I do not want art for a few, any more than education for a few, or freedom for a few." William Morris.

Miljökämpe var han också! "There is no square mile of earth's inhabitable surface that is not beautiful in its own way, if we men only abstain from willfully destroying that beauty", William Morris.

Kommentarer

cat sa…
En man före sin tid med andra ord.
Matilda sa…
Cat >> Det var en bra sammanfattning. Tur att dessa människor fanns - och fortfarande finns - för att driva på förändringsarbetet till det bättre.
Ewa sa…
Vi promenerade förbi där när vi var på väg hem från London häromveckan! Gick dock inte in - det får bli nästa gång. Lustigt hur vi envisas med att befinna oss på samma ställen mer eller mindre samtidigt.
Matilda sa…
Ewa >> Spooky! Jag tror att vi är synkade på ett mycket märkligt sätt.
bella sa…
morristapeter, som är det jag känner till, är ju rätt snygga. men alldeles för mönstrade och murriga för att jag skulle orka ha dom i mitt hem. men jag gillar dom ändå. men muséet verkar intressant. får lägga det till listan över framtida besök.