torsdag 21 juli 2016

Kulturkrock mellan akademiker och hantverkare

Det är knappt någon på jobbet nu. Vi är ett fåtal - främst doktorander - som ståndaktigt arbetar trots solsken. Självfallet självförvållat. I början av veckan fördubblades antalet människor i byggnaden när ett hantverkarlag flyttade in för två dagar. Jag säger flyttar in för det var lite av en kulturkrock. De tog över halva pentryt och en stor del av kylskåpet. Givetvis är det fint att de kände sig som hemma, men det var med fascination jag observerade deras intåg (och matvanor).
Kaffekoppar i papp, läskburkar, kvarlämnade jackor och utdragna stolar vittnade om  deras närvaro.
En kaffekokare och brödlimpor dök upp i köket.
Och kylen fylldes med läsk, mineralvatten och två kilo ost.

3 kommentarer:

cat sa...

Ja jösses så det kan bli i ett gemensamt pentry. Själv har jag dock nästan enbart akademiker som jag delar jobbpentry med och många har fasoner för sig, som driver mig till vansinne.
1. Inte torka upp sitt eget spill.
2. Packa diskmaskiner utifrån och in!!!!!
3. Hänga disktrasorna mellan de två hoarna, så att de aldrig någonsin torkar utan blir bakteriehärdar i stället.

Så jag misstänker att det är något annat som orsakar kulturkrockarna mellan mig och dem. Kan vara en generationsfråga, eller något helt annat.

Matilda sa...

Cat >> Till hantverkarnas försvar bör det nog tilläggas att de städade upp efter sig när de lämnade bygget.

Men ja, det är ju inte så att vi akademiker är mer renliga i köket! Det blev bara så uppenbart i kulturskillnader i hur och vad man fikar och tar plats.

Förstår att de du delar pentry med driver dig till vansinne. Vissa saker är ju bara rent hyfs. Vill man ha det så hemma är det en sak, men på jobbet kan man väl ändå anstränga sig för att hålla goda relationer?

bella sa...

oooohhh gud! jag har haft så många hantverkare i mitt liv, både på jobbet och hemma. värst är det att ha dom hemma. dom övertar ens hem, utan att man vet hur det gick till! tak gode gud, eller nån, att jag (förhoppningsvis) inte ska behöva ha några hantverkare i mitt hem mer, iallafall inte på länge! det värsta av allt är radion! en radio står alltid på högsta volym!!! så jäkla jobbigt!! nä, hantverkare är absolut en sort för sig.