Metaanalys av återsamlingsskylten

Vad symboliserar pricken?
På en fredagseftermiddag för några veckor sedan fick brandlarmet på jobb. Brandkåren kom och efter en lång stund lyckades de lokalisera källan till en intryckt brandlarmsknapp i en korridor ingen av oss anställda för tillfället hade tillgång till på grund av asbestsanering. Att det bara tycktes vara en arbetare där denna eftermiddag gjorde det hela något mer suspekt.

Nåväl, vi fick då möjlighet att stifta bekantskap med en ny återsamlingsskylt. Jag vill minnas att dessa tidigare var gröna, men nu är de vita med fyra pilar pekandes på två figurer (sannolikt manliga - så var ska kvinnorna samlas?) med en prick mellan sig.

Det är denna prick jag hakat upp mig på. Symboliserar den tavlan (som egentligen är fyrkantig) som vi ska samlas vid? Är det en tredje person eller rentutav en helig svävande ande? En sol eller en boll?

Jämför vi denna nya skylt med en äldre version jag hittat på en annan del av campus har antalet figurer ändrats. Bilden nedan ser ut som ett luciatåg där nederkropparna huggts av och därmed inte är lika könsstereotypa som den tidigare nämnda. Här känns den flytande pricken mer som ett fjärde ansikte. Det hela spelar säkert inte så stor roll, men det är ju kul att fundera på irrelevanta saker...
Återsamlingsplats på en annan del av campus. Tre halva figurer och en prick.

Kommentarer

bella sa…
men vilken mysko skylt. nu måste jag ut och titta på skyltarna här. och är det en som förlorat kroppen, den sista pricken? mysko!!