Rutiner, struktur och Skalman-schema

Det har varit lite trögt på blogg-fronten på sistone. Befinner mig i en avhandlingsfas som är ganska dränerande på all kreativitet. Varje ny vecka ägnas åt att justera, flytta om, skriva om ett kapitel (ca 25-30 sidor 1,5 radavstånd) som sedan skickas till handledare och hjälpsamma extraläsare på fredagen. Hittills har jag klarat av fem av åtta kapitel. Därefter väntar revidering av hela alltet utifrån de kommentarer jag fått. Jag vägrar att jobba helger, så de går ofta åt att ha sovmorgon, läsa tidningen, ta det lugnt, handa mat, städa, glo på tv-serier, tvätta, läsa ikapp bloggar, kanske träffa vänner och cykla lite. Måndag till fredag ser i princip ut som följande:

6:00 Väckarklockan ringer. Frukost.
Ca 6:40-45 Lämnar lägenheten. Turf-cyklar till jobb.
6:50-7:10 Checkar in på kontorer. Startar datorn. Jobb varvat med prokrastinering.
ca 11.30-12.30 Lunch.
12.30 - någon gång mellan 16-17.30 Jobb varvat med prokrastinering.
Turf-cykling hem från jobb.
Mat.
En eller flera av följande: läsa deckare, 1-2 timmars Turf-cyklande för att stänga av hjärnan, handla mat, tvätta håret etc.
Ca 22-22.30 Sänglampan släcks.

Det här upplägget är förvisso monotont men samtidigt ger det en struktur och stabilitet. Övertiden är givetvis inte hållbar i längden, inte för mig i alla fall. Ser redan fram emot att få ha lite semester i augusti. Börjar också fundera på ifall jag ska "kapitulera" och skjuta fram deadline för inlämning av fullständigt manus några veckor. Jag har envist hållit fast vid drömmen att kunna disputera innan årets slut, men ärligt talat det är ju inte hela världen om det sker i januari. Eller kanske i "värsta" fall februari.

Nu vet ni i alla fall hur mina dagar och veckor ser ut. Jag är lite som Skalman, fast utan bra idéer.
Trevlig söndagskväll!

Kommentarer

bella sa…
nu har jag googlat både krastinering och turf, så jag vet vad du skriver om. det första… hmm…inte bra att skjuta saker framför sig, nä, ta tag i det bara.
och cykla är kul, kanske roligare med en lite tävling inbyggd, vad vet jag?
annars hör jag också till dom som vill ha struktur på mina dagar och mitt liv. överraskningar gillar jag inte speciellt mycket.
cat sa…
Låter som en tuff regim, men det kanske är bra ändå. Tror inte själv att det är bra att skjuta upp saker och ting, men om livets krav blir allt för överväldigande, så måste man ju prioritera. Lycka till!
Matilda sa…
Bella >> Bra du uppmärksammar mig när jag pratar om konstigheter utan att förklara dem.
Ibland kan "prokrastinering" vara bra, som en mini-vila. Men jo, jag tar tag i det, det är bara att det inte går att framtvinga en helt perfekt avhandling på en vecka (tyvärr)

Cat >> I det här fallet är det jag som satt alldeles för ambitiös målsättning. Det gjordes dessutom före jag visste att min tjänst sträckte sig en månad längre än planerat. Så nu finns det egentligen inte samma anledning att stressa för mycket i onödan.
Tack! :)