Antiklimax

Ibland när man sett fram emot något väldigt väldigt länge eller jobbat hårt mot något, så brukar ju den dagen till sist komma. Men när den dagen väl kommer så händer det egentligen ingenting. Vardagen bara fortsätter. Det sker ingen förändring alls. Det är bara ett stort antiklimax.

En sådan dag var det nog idag. Skickade in avhandlingen idag. Den är mer eller mindre färdig efter fyra år. Men när jag tryckte på skicka-knappen så hände ingenting särskilt. Inget fyrverkeri utanför fönstret. Ingen trumpetfanfar. Inget konfettiregn. Det var mer "jaha, vad ska jag äta till middag?" Kanske berodde det på att det är måndag idag. Måndagar är ingen bra inlämningsdag. Fredagar är bättre eftersom de också markerar slutet på arbetsveckan.

Nåväl, jag har högre förhoppningar om disputationen. Den ligger förvisso drygt tre månader framåt i tiden men jag har redan börjat filura på festtema etc...

Kommentarer

ullrika sa…
Wow! Fler hurra och grattisar är på sin plats här ju!! Måste kännas väldigt skönt, men lite tomt, nu... Men wihoo så skönt att vara färdig!
cat sa…
Nämen grattis! Här får du låtsas att du hör en fanfar. Håller tummarna för att avhandlingen mottages väl.
bella sa…
hip hip hurra!!! och ett stort GRATTIS!!!!
det är ju helt underbart att du rodde det hela i hamn. jag känner flera som aldrig gjort det. så klappa på axeln. och fira med nåt gott ikväll.
om dom där stora känslorna eller vad man ska kalla det hela efter en stor prestation lyser med sin frånvaro. då får man boosta upp sig själv.
Matilda sa…
Ullrika >> Tack :) I och med att jag har en hel annat att syssla med så kommer inte tomheten att infinna sig ännu. Men det kommer vara konstigt i och med att disputationen blir så långt fram (planeringsmiss...)

Cat > Tack! :-) jag kommer att tvinga alla mina bibliotekskontakter att köpa in den ;)

Bella >> Tack! Ja jag får nog ta och sträcka på mig lite och skapa min egen boost
Anonym sa…
Grattis och lycka till :0)!!!
/Sarisen
Hanna sa…
Hurra! För att du åtminstone får möjlighet att tänka på lite annat.
Matilda sa…
Sarisen >> Tack :)

Hanna >> Tack! Ja det finns massor av roliga saker att tänka på och intressanta böcker att läsa som inte har med avhandlingsprojektet att göra :)