fredag 21 oktober 2016

Nytt OCH klassiskt?

Jag har varit i Skottland i tjänsten några dagar och hann smita in och köpa lite julproviantering i en mataffär. Väl tillbaks i Sverige tittar jag lite närmre på förpackningen med Christmas pudding. Där står det att receptet både är nytt och klassiskt vilket ter sig lite motsägelsefullt. Visst kan det vara ett klassiskt (i min tolkning något som är gammalt, beprövat eller traditionellt) recept som använts av andra tidigare men som blir nytt hos M&S. Frågan är också hur pass "nytt" det är. Är det proportionerna eller någon ingrediens som förändrats? Kan de justera pyttelite varje år och ändå hävda att puddingen både är klassisk och ny? Några ingredienser känns absolut suspekta utifrån en "klassisk" julpudding....
"New recipe" och "Classic recipe" på brittisk Christmas pudding.

6 kommentarer:

språkliga mamman sa...

Välkommen hem!
Månne det nya är att den är "plump", dvs ohövlig, saknar hyfs..

bella sa...

hahaha… visst blir man brydd ibland. och det är ju nåt för en detektiv som dig att utröna dom motsägelsefulla orden.
och sen måste jag gooogla vad christmaspudding är…...

Matilda sa...

Mamma >> Haha, ja fast här är det nog att frukten är runda eller har fyllig smak ;)

Bella >> Ja du, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Men det är en brittisk juldessert fylld med torkad frukt och kryddor, och som matats med alkohol medan den "mognar" under lång tid.

Matilda sa...

Bella >> Ps. de är ofta mycket större än den här lilla för en person. De färdigköpa kokar man i vatten innan de äts.

Förvirrade mamman sa...

Nej, inte kokar man dem i vatten, Matilda! Visst är det väl så att de ska ångkokas? Dvs över ett vattenbad. Inte ska man väl lägga dem i vatten??

Matilda sa...

Mamma >> Ja jo, det var det jag menade. Man lägger förpackningen i vattnet, inte kakan.