Överflöd av visitkort

När jag började doktorera för fyra år sedan beställde jag visitkort. På ena sidan med svensk text och på andra engelsk. Dessa har varit praktiska när jag åkt på konferenser* eller skickat officiell korrespondens. Men så stor åtgång på dem har det ju inte varit om jag ska vara ärlig. Det minsta antalet det gick att beställa var 200 om jag inte missminner mig. I översta skrivbordslådan ligger nu drygt 150 kvar... Och om några månader så kommer titeln (förhoppningsvis) vara inaktuell. Och eftersom min doktorandanställning upphör kommer även mailadressen så småningom upphöra.

Så vad ska jag göra med 150 visitkort? Ett konstverk? En liten brasa? Pyssla ihop till tack-kort efter disputationen? Tipexa över titel och adress? Göra planscher med "jobb sökes" och göra flikar längst ner och klistra fast visitkorten så att det går att dra av en lapp med kontaktuppgifter? Göra till spelkort?

Det går ju att fundera över hur många visitkort som går i soporna varje gång någon byter jobb...

*Apropå konferenser. På en konferens jag var på i Australien var det en person som råkade höra at jag kom från Sverige. Vi hade inte haft någon konversation tidigare (och inte heller därefter) men kom fram och sa något i stil med. "Oh you are from Sweden? Can I have your card?" Jättemärkligt, men jag inser att vissa länder har viss attraktionskraft gällande samarbeten etc. Han (för det var en han) hörde aldrig av sig.

Kommentarer

cat sa…
Har aldrig haft visitkort. Mitt yrke har liksom inte det behovet. Däremot har jag själv gjort några skojvisitkort, där jag bland annat titulerade mig Ers Superanvändare, efter att ha blivit utsedd till det i vårt då nya datasystem.
Jag föreslår nog att du sparar ett som minne och hivar resten :-)
bella sa…
varför spara? nä. om du inte gör handgjort papper förstås, då kan du mala ner dom till pappersmassa. eller om du har spis, kan du tända spisen med dom.
Gunnel sa…
Din fantasi är det inget fel på. Jag tror säkert du kan göra något kul julpynt av dina visitkort. Återanvändning är bra.
Matilda sa…
Ers Superanvändare >> Skojvisitkort verkar skoj! :)

Bella >> Ja men sicken bra idé! Göra något av papier-maché

Gunnel >> Jag är inte så förtjust i julpynt hemma men det går ju att ge bort. Bra tips!