Lucka 1: en dag i Stockholm

Stockholm i morse.
För en kort stund tänkte jag att jag skulle göra en blogg-kalender vilket verkar vara poppis så här års. Att ni skulle få glänta lite på vad som sker i mitt vardagsliv. Sedan kom jag på bättre tankar. Det vill säga, jag kom på att det skulle säkert haverera efter två-tre dagar. Och vad är en julkalender där det inte går att öppna 24 luckor? Ja inte är det en julkalender inte!

Men bjuder ändå på lite funderingar jag haft de senaste dagarna.
  • I min värld känner jag 3 personer i Stockholm. Chansen att springa på någon i huvudstaden är alltså minimal. Trodde jag. Hade visst glömt bort att räkna in alla kollegor som bor här. En skrämde slag på mig på KB, en annan mötte jag på väg till tunnelbanan i morse. Och så träffade jag på en kollega från ett annat universitet i frukostsalen på hotellet där jag huserar. Oddsen för detta?
  • Hittar massor av korrespondens från ca 1940-50-talen där personer skriver under brev med "i tjänsten". Visst är det inte någon som gör detta numera? På sätt och vis påminner det som när folk skriver "tweets are my own" för att visa att de twittrar privat och utanför sin yrkesroll. 
  • När en står framför en informationsdisk och alla tre bakom den har full fokus på en person som ställer frågor (en senior man).
  • Har hälsat på Pernilla (Ekoenkelt) i hennes nya butikslokal vilket var väldigt trevligt!
Vänliga hälsningar
Ej i tjänsten:
Matilda

Kommentarer

cat sa…
Oj vad många du känner i Sth. Själv känner jag två :-) Låter som du har haft det trevligt.
Matilda sa…
Cat >> Haha, ja hela EN person mer än dig :D
Det var mycket trevligt. Även om det främst var jobb som skulle utföras.