Uppfinning sökes: isfribilen

Typiskt islager under vinter och vår.
Det finns plogbilar, saltbilar och grustraktorer som håller vägar, cykelbanor och trottoarer framkomliga under vintern. Det som tycks saknas är en "upptinings- och torkbil". Eller med ett bättre ord: isfribilen. Alltså ett och samma fordon som har förmågan att tina upp is och därefter torka upp smältvattnet så att det inte fryser till is igen. En sådan skulle vara väldigt behändig under de månader när det snöar-tinar-regnar-fryser-snöar-tinar-fryser-osv. Någon kan väl ta och uppfinna en sådan? Det skulle minimera mängden grus och sand som strösslas ut (och därmed minska behovet av sopbilen som på våren sopar upp allt grus). Det skulle kanske också minska antalet benbrott vintertid. Och framför allt skulle det gå betydligt snabbare att cykla.

Det här kan vara min mest genialiska idé sedan sadelvärmardynamon 2007. Så kom ihåg var ni läste det först!

Kommentarer

cat sa…
Ja jag ska helt klart komma ihåg var jag läste det först ;-)
Gunnel sa…
En upptinings och torkbil hade varit perfekt i Skåne under vintertid. Vi har nästans aldrig snö så snöplogarna kan skrotas. Däremot så regnar det ena dan och fryser till is nästa så din idé hade gjort stor succé här. God Jul.
Matilda sa…
Cat >> Hehe

Gunnel >> Haha, jag trodde det var mer så att det inte finns plogbilar i Skåne. Varje gång det snöar så lamslås ju hela trafiknätet! :D God jul på dig med!