Festklädesdilemma

Nu behöver jag er expertishjälp. Jag ska ju disputera väldigt väldigt snart (dagarna kan nu räknas på de två händernas fingrar) och har ett litet problem. Ett i-landsproblem alltså. Vad i all världen ska jag ha på mig på festen!? Jag gick ett tag och gluttade på nya och begagnade klänningar men inget föll mig i smaken. Och att gå ut och panikköpa något nu är helt uteslutet. Alltså återstod det att inventera garderoben på lämpliga kläder som går att ha mitt i vintern. Några möjliga alternativ finns och det här er smakexpertis kommer in. Vad anstår en disputationsfest bäst av följande alternativ?
Alternativ 1: Klassisk proper stil i svart och grått. Matchande kavaj finns. Borde kunna spexas till med strumpbyxor med lite glitter i.
Alternativ 2: Farmors turkosblå festblåsa från 1970-talet. Tveksamt hur jag skulle trivas i den. Jag hoppas att någon en dag anordnar en fest på temat kitsch, för då vet jag precis vad jag ska ha på mig!
Alternativ 3: Favoritklänningen som jag alltid får komplimanger när jag bär den (egoboost alltså). Grejen är att jag haft den på en kollegas disputationsfest nyligen och på diverse festligheter.
Alternativ 4: Vinröd spets. Nackdelen är urringningen och att den är kortärmad.
Alternativ 5: Glitterbomben. Känns mer passande för discofesten än disputation.
Alternativ 6: Blåblommig sommarklänning. Nackdel att jag hade den på en kompis bröllop (kompisen kommer att närvara).
Plan B är att ta samma klädsel som under disputationen. Vit blus och svarta byxor. Snyggt men förutsägbart (för den som känner mig och min vardagsstil). Å andra sidan så är det inte utsidan som räknas. Plus att jag inte kommer att trumfa min vackra lillasyster som alltid är extremt välklädd.

Kommentarer

Anonym sa…
Eller så kan du ta en av de för svala klänningarna och ha en långärmad tunn, typ trikå, tröja under. Du slipper frysa och tidigare använda klänningar ser annorlunda ut eftersom du stylat det annorlunda. Sen är det mer otippat med något somrigt på vintern om du nu ska sticka ut... ;)
cat sa…
Som anonym säger. Alternativt kanske den första klänningens kavaj kan gå ihop med den vinröda klänningen.
bella sa…
den tredje. dels är den jättesnygg och dels så trivs du i den, så det är jättebra. annars kan du ju ta en kortärmad, 1 el. 4, med en bred sjal till på axlarna, så blir det mera klätt. för övrigt tycker jag att farmors klänning är toppen, jag skulle ta den, för jag gillar färg, men nu är det ju du som ska trivas i den.
Gunnel sa…
Mitt val hade blivit klänning nr. 1 med antingen kavaj eller en sjal till och tights eller leggings i häftiga färger. Det är aldrig fel att synas i mängden. Kram
Matilda sa…
Tack för era tips! Ska absolut fundera på olika otippade kombinationer. Har några dagar till att klura :)
emblas.se sa…
Åh nummer 3 var himla fin! Annars var 70-tals klänningen riktigt häftig den med! :D
Ullrika sa…
Vad blev det? Alla väldigt fina och ganska olika ju!

Gissar att spam-filtret går igång för mig snart så jag ska dämpa min kommentetorslust... bara läsa inte skriva!