Privatdetektiv söker jobb

Mitt första intryck av Arbetsförmedlingen har mest varit att komma över att deras hemsideslogik inte alltid överensstämmer med min egen logik. Jag har inte behövt att gå dit alls, allt kan skötas via dator eller telefon (det skiljer sig nog lite från ort till ort). Först om ett halvår, om jag fortfarande inte hittat ett heltidsjobb, kommer de att vilja se mig i fysisk form. En hel del av informationen jag fick över telefon var sådant som kändes som självklarheter eller som jag läst på själv.
Privatdetektiven anmäler sig till arbetslivets förfogande!
Efter en dag känner jag redan att det här med att vara arbetslös inte riktigt är min grej. Känner mig lite kluven med hur jag ska fördela tiden med jobbansökningar, förbereda forskningsansökningar och skriva färdigt en artikel jag borde skriva färdigt. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att ha ett tillfälligt deltidsarbete att gå till snart, det kommer åtminstone ge mig ett socialt sammanhang. Skulle någon av er höra om ett lagom klurigt och spännande jobb som skulle passa en humanist med intresse för hållbarhetsfrågor och kultur så hojta gärna!

PS. Fem dagar kvar att tävla om en supertjusig grön bok som jag (!) skrivit. Frågorna är möjligen lite knasiga men svaren går att ana med lite detektivarbete på bloggen. Eller våga chansa! Två böcker finns i potten!

Kommentarer

cat sa…
Lycka till med jakten på ett heltidsarbete. Själv drömmer jag om att vinna lite slantar, så att jag inte behöver jobba heltid. Men det lär ju inte ske, så man biter ihop och bloggar lite på arbetstid....
Matilda sa…
Cat >> Åh, det hade varit så skönt att bara jobba 75%, men AF:s/a-kassans krav är att en söker heltidsjobb... Men drömma kan man ju alltid :)
bella sa…
usch då. arbetssökande i dessa tider är inte lätt. om man inte har en utbildning som är eftertraktad. men jag håller tummarna för dig!
i min lilla stad är det ont om bilmekar, så det pågår värvningskampanjer mellan bilverkstäderna och alla gillar inte det. men jag tycker att det är helt ok att en arbetargrupp för en gångs skull blir liksom "heahundtad" och får möjlighet att byta arbetsgivare, om man vill, och få upp sin lön. heja, heja!
emblas.se sa…
Vad behöver man för utbildning och finesser för att bli privatdetektiv? :o Stalking-erfarenhet? En osynlighetsmantel? Det verkar ju spännande om inte annat! Håller tummarna att du hittar något passande!
Matilda sa…
Bella >> Tack! Det kommer nog att lösa sig så småningom. Dessvärre kan jag inte bli bilmekaniker tror jag, har inte ens körkort :D

Embla >> Haha, man behöver nog kunna gå tyst, vara en fena på att gräva fram personlig information, alternativt bara en väldigt bra gps-app ;)