Tävling: Svara på några knasiga frågor - vinn en nyutgiven bok!

Jag har några exemplar av avhandlingen* över och tänkte att någon av er kanske är intresserad av att läsa den. Studien går i hållbarhetens tecken och är boken är relativt lättläst (i alla fall om ni hoppar över teorikapitlet). För att göra det lite roligare och knepigare att få tag i ett av två signerade exemplar så behöver ni svara på några mystiska frågor (jättelätta för den som följt mig ett tag eller är hobby-detektiver).

1. Matilda har i sin avhandling "kuppat" in några speciella personer. Vem/vilka av följande omnämns på ett eller annat sätt i avhandlingen?
A. Roald Dahls sagofigur Matilda
B. Heath Ledger
C. Anders och Måns
D. Spice Girls

2. Förutom att vara en framgångsrik bloggare och skriva en bok har Matilda haft många strängar på sin lyra. 😉 Men vad har hon inte gjort av följande för att tjäna sitt uppehälle?
A. Sorterat julkort och memorerat postnummer
B. Staplat paprikor och analyserat inköp i snabbköpskassan
C. Jobbat på slott och undvikit att svara på var prinsen bor
D.  Blandat och sålt färg utan att ha målat en enda vägg i sitt liv

3. Matförvaring upptar en del av Matildas funderingar, men vad har hon för vitvaror i nuvarande boende:
A. Smeg-kyl i 50-talsstil med mindre frysdel, 169 cm hög.
B. Kombinerad kyl-frys, 185cm.
C. Kyl och frys separat, 155cm.
D. Ishink på balkongen och hyrt frysfack i extern byggnad.

4. Utslagsfråga: Är pannkakor mat eller efterrätt? Skriv en fyndig motivering på max 20 ord.

För att delta i tävlingen skickar du dina svar i ett mail till vardagens.mysterium (snirklig-kanelbulle) gmail (punkt) com senast söndag 12 februari kl 23:59. Vinnare kommer att utses genom flest antal rätt svar på fråga 1-3, vid lika många svar blir fjärde frågans motivering avgörande. Har du redan fått en avhandling av mig kommer ditt tävlingssvar inte att räknas, tyvärr. 

LYCKA TILL!
(Det går inte att lämna kommentarer på detta inlägg.)

*Boken går även att köpa i onlinebokhandlarna, så inlägget skulle kunna ses som "smygreklam". Men jag vill betona att jag inte tjänar några pengar på försäljningen av boken.