Schemaläggningstavlor och införpodd

Igår såg jag den här whiteboard-tavlan och funderade lite över vad den ursprungligen var tänkt att användas för. Den känns som en schemaläggnings-relik från före den digitala kalenderns och excel-arkens tid. Tavlan har sju olika fält med olika ikoner. Första fältet med två personer - en med klänning och en stående väldigt bredbent, sedan en pil, därefter en öppen dörr med en pil indelat i olika (förmodligen) klockslag, säng, väska/paket, gammal knapptelefon samt avslutningsvis anteckningsblock med penna. Jag kan se två tänkta användningsområden. Dels arbetstider - under förutsättning att alla arbetar mellan klockan 8 och 17, ifall de fått paket och ifall de tagit en tupplur vid någon tidpunkt. Dels som förteckning av hotell-/hostelgäster - dvs incheckningstid, vilket sängnummer, ifall de har fått post/lämnat in väska, anknytningsnummer eller mottaget samtal samt övriga anteckningar. Vad första pilen står för känns lite oklart.

Någon som känner igen den här sortens tavlor och vet hur de "ska" användas? Eller någon som har kreativa förslag för dess användningsområden?

Avslutningsvis måste jag givetvis förmedla att Anders och Måns tjuvstartat nypremiären av Så funkar det med en "införpodd". Just nu ligger det två avsnitt uppe! Själva programmet drar igång i P1 med "rikstäckande rajtantajtan" den 6:e maj. De kommer sända lördagar 16:03-16:33 samt torsdagar 19:03-19:33.

Kommentarer

cat sa…
Ha ha den känns rätt obegriplig måste jag erkänna.
Matilda sa…
Cat >> Den som skapade tavlan måste ju ha haft en genomtänkt idé som idag är lite svår att förstå.