Vår i Göttingen

För drygt två veckor sedan var jag alltså i Tyskland på konferens, eller närmare bestämt Göttingen. Några dagar var det riktigt soligt och varmt, kunde till och med gå i t-shirt! Tur att det blev lite tristare väder senare så att det gick att åka hem. Här kommer en salig blandning bilder!
Campus dagen jag kom.
Campus några dagar senare och körsbärsträden exploderat!
Aula am Wilhemsplatz. Många män på tavlorna. Kungar av Hannover-ätten, några som även regerade i Storbritannien.
Ett av flera spännande hus i gamla staden.
Mindre spännande matsalsmat. Den som kan lista ut vad skålen längst upp till vänster innehåller får en hedersutmärkelse. Trots att vi smakade på detta var det omöjligt att utgöra. Kan vara någon form av rotfrukt eller möjligen sparris. Eller något annat. Matsalen var för övrigt bemannad av hur många personer som helst. De kollade att man gick rätt, ställde disken rätt, att man inte ställde sin flaska på brickan utan att den låg ner, det stod en person bakom varje huvudrätt/sidorätt och lassade upp på tallrikar samt två stycken som enbart hade koll på att det ställdes upp flaskor (enda sortens dryck) på disken.
Centrum.
Gänseliesel - en populär staty som smyckades med olika saker nästan varje dag. Tydligen får den som disputerat kyssa statyn.
Konstverk utanför teatern.
Kanalen.

Kommentarer

cat sa…
Ha ha jag minns med fasa de skolmatsalsluncher jag har ätit i Tyskland. Kommer nog aldrig glömma den märkliga rätten kokt potatis med vitsås och ett kokt ägg. Inget mer. Ingen fisk eller kött eller grönsaker. Bara potatis, sås och ägg.
Älskar de gamla medeltida husen!
Malinmupp sa…
Hmm, jag gissar på att det var yucarot i skålen.
Matilda sa…
Cat >> Skolmat i Tyskland verkar vara ett spännande kapitel! :D Tja, ett ägg är ju också protein ;)

Malinmupp >> Låter som en rimlig gissning. Får göra ett kontrolltest någon dag.