Sightseeing i Sundsvall

Det blev nyligen en tur till Sundsvall. Här har jag förvisso varit tidigare men bara på korta visiter. Nu gavs tillfälle att utforska staden något mer ingående. Besöket bjöd på bland annat cykeltur längs ån och uppför Norra Berget. Och så klart matstopp hos Tant Anci & Fröken Sara, ett väldigt trevligt ekologiskt café/restaurang.
Stora Torget i Sundsvall med Gustav II Adolf.
På loppis hittar man många märkliga ting. Vem har en gång ägt den här lilla cellisten? Och kommer den någonsin att hitta ett nytt hem?
En liten park vid Hovrätten.
Kattbänkar.
En häftig park med olika slags experiment att utföra. Röret till vänster finns det flera utav så att du kan kommunicera med andra i parken.
Häftig staty längs vattnet. I bakgrunden skymtas Norra Berget.
Uppe på Norra Berget finns detta utkikstorn.
Arkitekturen må vara lite speciell men utsikten är imponerande. Att cykla upp hit var en utmaning... Här uppe finns också ett friluftsmuseum i stil med Skansen.
Bureplatsen på Norra Berget. Förr ett ställe folk slängde saker på utan tillåtelse, nu ett konstverk av Hans Peterson, Mats Olofgörs och Jonas Berglund.
Ungdomsfältet. Inte direkt en inspirerande plats.
Högomstenen (runsten) och Högoms gravfält.
En skolfasad var klädd med många fina utsmyckningar med olika dygder. Här: lydnad och flit.

Kommentarer

Emma sa…
Häftigt! Sundsvall känns annars som en rätt grå stad, men detta var ju riktigt fina platser! :D
Matilda sa…
Emma >> Jodå Sundsvall har sina guldkorn. Stenstaden är ju riktigt vacker (finns inte så mycket stenbebyggelse norrut). Sedan får man nog vara beredd att det är backigt... Nu tog jag visst inga foton längs Ån men det är riktigt fint att cykla längs den.