Gratisprylar och reklam


I samband med ett event för några månader sedan fick jag en märklig reklampryl i gummimaterial som därefter hamnade i en hög och blev bortglömd. Som så ofta med reklam- och gratisprylar är de mer till besvär än till användning. Jag vet inte ens vad det är tänkt att jag ska använda den här saken till. På framsidan finns en ficka som är stor nog att få plats med ett betal- eller busskort. Baksidan har klister vilket indikerar att prylen ska sättas fast någonstans. En annan deltagare gissade på att det är tänkt att man ska sätta den i mobilfodralet. Eftersom ingen instruktion medföljde kan man anta att det är en pryl som ska vara "självklar" att använda.

Egentligen försöker jag undvika gratis-prylar från företag (om det inte är pennor och skrivblock). Men nu kom den i en "goodybag" och då ställer en sig sällan och sorterar bort allt en inte vill ha. I påsen låg det även något jag identifierade som ett mini-skohorn, en plastfemma till kundvagnen och en buff med reklamtryck på. Inget som jag har användning eller behov för. Jag förstår att företag och verksamheter behöver hitta sätt att bli ihågkomna genom att plantera sig i folks omedvetna när profilprylarna används. Men varför spendera pengar på billiga saker de flesta (?) ändå bara kommer att slänga bort? Varför inte patroner till pennor istället för en helt ny i plast?

Apropå reklamprylar så är det intressant vilken särskillnad det finns på dem. Det finns ju dels de här profilprylarna få skulle vilja betala pengar för. Dels finns det dyra märkesplagg och väskor med stora logos på som är jätteattraktiva att köpa...

Kommentarer

Oförstående mamman sa…
Buff???
Matilda sa…
Mamma >> Ett slags multifunktions-pannband. Typ.