Svårigheten att hålla roliga saker hemliga

Bild tagen i Glasgow.
Det händer en hel del spännande saker just nu, eller rättare saker som är på gång.  Några saker är halvoffentliga, men en ska ju inte "ropa hej förrän en kommit över bäcken". En annan sak är dock jättehemlig och jag får inte berätta för någon (än). Det är lite frustrerande eftersom det är en väldigt rolig sak som jag vill kunna dela med mig. För er som följer mig i andra kanaler kommer de här hemligheterna snart avslöjas.

Apropå detta funderar jag även på vilka tillfällen som förtjänar smällande av champagne-kork. Jag fick en flaska när jag disputerade och jag har förstått på andra (som är mer världsvana) att det alltid bör finnas en sådan i kylen inför ett festligt tillfälle. Men när är något festligt nog? Risken är att "rätt" tillfälle aldrig dyker upp. Vad säger ni, när skålar ni i finbubbel (med eller utan alkohol)? Vad är lämpliga tillfällen för er?

Att hålla tyst om roliga saker är, som ni märker, inte lätt! Och kanske inte helt rättvist mot er att väcka nyfikenhet...

En rolig sak som jag däremot kan berätta är att Så funkar det-podden är tillbaka! Nytt avsnitt varje lördag.

Kommentarer

Ylva Lindberg sa…
Hellre bubbel en gång för mycket än en gång för lite. Min mans mormor sparade en flaska fin champagne för "rätt tillfälle". Den fick drickas vid hennes gravsättning. Vi hedrar hennes minne genom att aldrig göra samma misstag (man får gärna dricka bubbel på min gravsättning, men den ska vara sparad rimligt länge).

Och vad roligt att det går bra! Ser fram emot att höra om det när det blir tillfälle att berätta!
Malinmupp sa…
Spännande, nu väcker du nyfikenhet! Jag hoppas att du får ropa hej snart :)
Matilda sa…
Ylva >> Låter som en god livsfilosofi - risken är ju verkligen annars att man föreställer sig att "rätt" tillfälle inte är tillräckligt "rätt".
Snart snart kan jag få nämna det... :)

Malinmupp >> Snart! snart! :D
ullrika sa…
Nu blir jag mycket nyfiken!! Måste se till att spana tag i podden också!
Matilda sa…
Ullrika >> Ja snart får jag nog ta och skriva det här... Kan ju inte hålla er nyfikna för länge ju! :)