Den svåraste arbetssysslan

Jag fortsätter idag på veckans ämne: hushållsmaskiner. Många på mitt jobb innehar en doktorsexamen. Vi har ägnat en stor del av våra liv att samla information, läsa stora mängder text, analysera olika slags data och skriva komplicerade texter. Av alla våra arbetssysslor (som bl.a. kan innebära rätta tentor och mäkla mellan studenter som av olika anledningar upplever svårigheter att samarbeta), så är nog den i särklass svåraste arbetsuppgiften att starta diskmaskinen. 

Inte för att vi försöker undvika vårt köksansvar som följer ett uppsatt schema. Nej, det är svårigheten att få maskinen att starta överhuvudtaget. Trots att vi har uppklistrade instruktioner så står man där varje gång och öppnar och stänger luckan flera gånger, trycker på knapparna i olika kombinationer och grymtar frustrerat. Den här diskmaskinen är inte på långa vägar användarvänlig.

När blev diskmaskiner "rocket science"?

Kommentarer

Emmaline sa…
Haha!
Håller med, diskmaskiner är verkligen inte att leka med ibland...
Den bästa typen av diskmaskiner jag haft att göra med är dock såna som används inom restaurangbranschen. De startar automatiskt när man stänger luckan, de låter HÖGT så man vet garanterat när de är klara (för övrigt är de klara på typ 2 minuter), och allting blir extreemt rent!
Borde vara standard på alla diskmaskiner tycker man. ^^
Matilda sa…
Emmaline >> Låter fantastiskt! Misstänker dock att de inte är de mest energisnåla.
Apropå jobbets diskmaskin så är den inställd på ett sanitetsprogram som gör att den kör disken i typ 85°C i några minuter. Så när man man öppnar luckan och ska tömma så är allt skållande hett... En automatisk nedkylning hade varit najs. Men kanske inte så energisnålt...