Mysteriet med informationslappen i trappuppgången

Det satt en uppkopierad lapp i huset om golvrengöring. Lappen indikerade att originalet hade några år på nacken. En illustration som inte kändes som standardbild från ClipArt, användandet av "skall" (istället för "ska") och märken efter hålslag. Eftersom pappret inte hade piercade hål tyder detta på att lappen inte tryckts ut från en digital dokumentsamling, fyllts i för hand och sedan kopierats upp. Extra fint att de lagt till en varning om att det golven kan bli halkiga efteråt.
Anslag i trappuppgången: "HSB informerar".
Anslaget i trappuppgången får mig att fundera över ifall det finns en standardpärm med standardanslag som bostadsbolaget tagit fram och försett varje husvärd och vicevärd med. I denna pärm tänker jag mig fler standardblanketter i stil med: "Tvättmaskinen är sönder", "Hyreshöjning", "Planerad hissreparation"...

Fast det här är ju enbart en hypotes från min sida. För att stärka eller avskriva den behöver jag er hjälp. Bor ni i ett HSB-hus? Har ni sett liknande lappar? Eller kanske till och med sett samma lapp i er trappuppgång? Använder er hyresvärd/vicevärd samma typsnitt och illustrationer på sina anslag?

Kommentarer

Informativa mamman sa…
Hej. Jag tror det är städfirman som satt upp lappen, och det är säkert de som har lapparna också.
På mitt jobb har jag sett till att vi har massor med skyltmallar, så vi slipper tänka om varje gång vi behöver nya. Ibland byter vi bild till något mer passande och givetvis ändrar vi både tidslag och dag. Vi har enats om ett gemensamt typsnitt som också följer regelverket i den stora organisationen. Så slipper vi få än fler grå hår, och då kan vi lägga vår kompetens och tid på något klokare istället.

Jag tror alla firmor (eller de flesta) gör något liknande. Och det är ju de som blir inhyrda av HSB, eller annan bostadsvärd.

Vad gäller föreningens notiser har de oftast föreningens logga och text.
Matilda sa…
Mamma >> Ah, så klart. Avsaknad av logga tänkte jag inte på. Låter ju rimligare att det är städfirman.
Det förvånar mig inte att du har en hög med skyltmallar... ;)