Bingo i Lycksele

Jag hamnade nyligen i Lycksele. Jag har varit där en gång tidigare för några år sedan med jobbet men såg då aldrig samhället. Vi var "fast" på hotellet med undantag för ett forsränningsäventyr. Forsränning tror jag inte att jag kommer göra igen, men i Lycksele hamnade jag alltså på nytt.
"Nybyggarna" framför Hotell Lappland.
Det lär bo cirka 8600 personer i Lycksele tätort och strax över 12 000 i hela kommunen (källa: SCB). Utifrån besöket så är min uppskattning att befolkningsmängden snarare 200 personer plus lite besökare på campingen och djurparken. För att vara en solig och fin helg så var det knappt några människor ute alls. Inte ens någon på uteserveringarna i centrum på kvällen. Jag lyckades inte komma underfund med var resterande 8400 personer höll hus.
Gammplatsen. Platsen har visst länge varit av betydelse för orten med marknader och ting. Numera har äldre hus flyttats hit och blivit museiområde.
Centrum. Som att tiden stått stilla.
En fiske-installation. (Obs ingen riktig människa.)
Övergiven busshållplats från en förgången tid. När slutade man förresten göra fasader med småsten i cement?
Det blev ett besök till Lycksele djurpark också. Jag är väl inte så förtjust i att se på inspärrade djur, men nu blev det så. De flesta djurens hägn verkade väldigt generösa i storlek. Men björnarna verkade ha det något litet. De tre björnungarna var i ett hägn och de två vuxna i ett annat. Den vi tror var björnhonan verkade inte alls glad, den gick fram och tillbaka längs staketet.
Djurparken.
Tomtens hus i djurparken.
En av två synliga järvar.
Jag har dessutom gjort ett litet Lycksele-bingo för den som ska på besök. Det går bra att ladda ner och skriva ut! Ja, det är många rutor som berör fordon, men det var verkligen en salig samling bilar, epa-traktorer, husbilar, cyklar och andra fortskaffningsmedel.
Den som inte vill ha lite mer utmaning kan försöka identifiera scener från filmen Utanför din dörr (2002)

Kommentarer