Att resa med sin brödrost

Britterna gillar ju rostat bröd, men är de så pass förtjusta att de har rese-brödrostar? Jag undrar ju lite över vad som har föranlett denna skylt på ett tåg i England om att det är ok att ladda sin dator, sin "padda" och sin mobiltelefon, men inte använda brödrost eller hårtork. Visserligen är de två senare maskiner som producerar värme och som antingen kan sätta eld på ett tågsäte eller irritera medresenärerna. Jag misstänker att våffeljärn inte går an, men var går egentligen gränsen? Har det med storlek att göra? Med elanvändning eller enbart av aspekter som kan härledas till ordning och säkerhet? Kan jag koppla in en skrivbordslampa? En mindre tv-apparat? En symaskin?
Text på skylten: "Power up! Plug in and grab some juice for your mobile, tablet or laptop. No toasters or hairdryers please!"
Givetvis uppstår också funderingar kring vem som kan tänkas resa med en brödrost och ett paket rostebröd i sitt bagage. Här vill jag nästan föreställa mig en "Mrs Marple"-karaktär som alltid är beredd men som tycker att triangelsmörgåsarna som säljs i café-vagnen är på tok för dyra.

Eller så är det bara underfundig brittisk humor. Med det obligatoriska "please" för att markera en hövlig ton.

Kommentarer

Malinmupp sa…
Vilken fantastisk skylt! De skulle väl aldrig ha skrivit så utan orsak? Det måste ha hänt nån i alla fall nångon att en passagerare tagit med sin brödrost :D
Matilda sa…
Malinmupp >> Eller hur! Det finns ju konstiga personer. Bara för ett litet tag sedan fick min pojkvän idén att han skulle vilja cykla på däck på en färja bara för att bli den som gjorde att de satte upp en skylt om att cykling var förbjuden ombord. Nu hade han ingen cykel med sig, så det här behövde aldrig inträffa. Men, det finns ju märkliga människor där ute... ;)