Hemmaodlade citroner

Citronträd på restaurang.
Överlever ni i den otroliga sommarhettan? Själv tycks jag ha fått solexem, så det blir att hålla sig undan strålarna under dygnets varmaste timmar. Jag har hunnit ha semester i en vecka och listan med saker att hinna är knappt avbockad. Det mesta skjuter jag framför mig, såsom att skriva jobbansökningar. En kanna citronvatten står i kylen och svalkar gott när törsten tränger på.

Apropå citroner så tycker jag de här miniatyr-fruktträden är något mystiska. Stammen är jättetunn men ändå hänger det välutvecklade stora frukter på dess grenar. Jag har alltid undrat ifall frukterna går att äta. Det vore allt häftigt att ha hemmaodlade citroner i sin matlagning.

Kommentarer

Inte så sura mamman sa…
Häromdagen såg jag ett mandarinträd i en släktings trädgård,med mandariner på. Dessvärre åtföljdes det av en lapp där det stod att det inte var ätbar frukt. Misstänker att samma gäller citroner i kruka.
Det var dock väldigt intressant att få reda på att det tar över ett år för mandariner att mogna. Fast å andra sidan kanske det endast gäller krukexemplar? Ännu ett mysterium för dig att lösa?
Matilda sa…
Mamma >> Hm, intressant. Kanske förklarar varför det hängde så mycket frukt på träden i Italien mitt i vintern?