Att poppa 40.000 liter popcorn

opoppade popcorn
Hela dagen har jag gått och funderat över en artikel jag läste i morse. Den här om att kustbevakningen och Länsstyrelsen ska göra en övning på Östersjön i syfte att träna på att hantera oljeutsläpp. 32 länder deltar i övningen. Istället för att hälla ut olja i träningssyfte så väljer man att hälla ut popcorn istället. Popcorn flyter, är lätt att plocka upp och kan ätas upp av andra arter. Så långt inget konstigt eftersom det vore dumt att hälla ut riktig olja. 40.000 liter popcorn är troligen mycket bättre för miljön än 40.000 liter olja.

Men det som artikeln inte ger svar på är ju vem som ska poppa de 40.000 liter popcornen som ska hällas ut i Östersjön. Är det anställda på länsstyrelsen som står vid spisen i en vecka och poppar? Det borde ju motsvara några tusen liter opoppade popcorn dessutom. Eller köper man in massor av färdigpoppad popcorn i påsar som man sedan öppnar en och en? Och betyder det att det kommer bli popcorn-brist i Sverige nu?

Jag får helt enkelt inte ur den här nyheten ur mitt huvud.

Kommentarer

Icke-poppiga mamman sa…
Visserligen är det ju en växtbaserad olja i motsats till en fossil, men popcornen måste ju ändå tillagas i olja. Och vad gör den oljan med djur och växter?
Matilda sa…
Mamma >> Fråga Kustbevakningen, jag är inte biolog ;-)
Anonym sa…
Det är förklaringen till att butikerna nu gapar tomma på popcornkärnor för kastrullpopning. Åtminstone i Örebro :(.