Nya lägenhetsmysterier

För mer än ett decennium sedan bodde jag i en lägenhet med en mystisk mojäng (för bild se detta inlägg) som var kopplad till telefonjacket eller något i den stilen. Jag blev aldrig riktigt klok på vad det var. Jag kom att tänka på den nu i veckan när jag fick tillgång till en ny lägenhet. I den sitter en en märklig dosa med en elsladd. Bredvid sitter en elkontakt och under en annan mystisk dosa.
En kollega hade dock svaret på gåtan: genom att koppla in den fungerar dörrklockan! Så nu hör jag när det kommer besök.

I badrummet sitter två andra märkliga mojänger i taket (eventuellt har det suttit fyra en gång i tiden, en i varje hörn). Är det gamla lampor? Spionutrustning?
Den tidigare hyresgästen har lämnat lite saker efter sig. Det mesta är ganska användbart såsom skoställ och hängare. Men i förrådet står den här saken i järn (?). Jag vet varken vad den är eller vad jag kan använda den till.
Tips emottages tacksamt!

Kommentarer

fundersamma mamman sa…
1. Mackapären vi hade i en av lägenheterna (och i slutet också i husen) var en ADSL-dosa. Men detta är nog som kollegan säger en ringklocka. Kan eventuellt vara till en gammal kobra också, jag har ju en sådan för att höra det ringa, eftersom de inte hade signal i telefonen.

2. Kolla med din hyresvärd!! Kan vara kameror! Fast ser mer ut som batterilampor där batteriet tagit slut? Fast jag hade nog kollat!

3. Teori A: En del av ett urgammalt gångjärn?
Teori B: Försvar inför tosiga grannar?
Teori C: En del av en svans på en rondellhund?
Teori D: Något från järnåldern?

Matilda sa…
Mamma >>
1. Nä, men mackapären i det länkade inlägget satt i MIN lägenghet. Och bild 1 ÄR en dörr-ringklocka - detta är redan bevisat.
2. Jaja... ska undersöka saken.
3. :D Jag tycker mer det påminner om något dekorativt, t.ex. en gren med löv, där metallen sedan levt sitt eget liv. Men nu vet jag i alla fall vad jag kan använda som svans när jag bygger en rondellhund!