Påskmysterier

För vissa innebär kanske påsken en grubblande kring mysteriet hur man kan återuppstå efter ha korsfästs. För andra är det helt andra vardagsgåtor som förbryllar.

Vi börjar med skärtorsdagens observation. Butikerna i stan stängde runt klockan fyra. Jag noterade detta eftersom jag försökte komma in genom låsta automatiska dörrar till en butik klockan 16:05. Det gick inte. Två timmar senare, när jag var nere på stan igen så är i princip allt igenbommat, till och med apoteken. Med ett undantag. Det är febril verksamhet på Systembolaget som dagen till ära har öppet ända till klockan 19. Det är väl för att alla ska hinna lasta bagageluckan full efter jobbet för att vara förberedd inför långhelgens alla släktkalas. Tänker man först. Sedan inser man att systemet även har öppet på lördagen, för de som behöver kompletteringshandla. Nu är det förstås marknadskrafter som styr, men det är något smått ironiskt över att det är svårare att få tag i medicin än i alkohol.

Över till dagens mysterium som hör samman med en lunch bestående av bland annat lax. Och gravad lax hör ju påsken till, ifall någon undrade över kopplingen. Vi tar oss en närmre titt på förpackningen:
Första bilden visar var "öppnas här"-hörnet på förpackningen finns. Andra bilden visar hur laxskivorna är placerade när paketet öppnats. Samma riktning varje gång. Så, om man som jag, bara vill ha någon enstaka skiva fisk för att sedan försluta paketet, behöver man antingen öppna hela paketet eller förstöra uppläggningen och ibland till och med göra sönder skivorna. De här paketen har inte funktionskontrollerats mot singelhushåll.

I-landsproblem? Jajamensan.

Kommentarer