2019

Bild: Från Canva.
Så här på årets sista timmar är det dags att önska er ett gott nytt år! Hoppas ni tar med er många fina minnen från 2019 och att det finns positiva förhoppningar inför det kommande året.

För mig var 2019 året jag påbörjade ny tjänst och nytt projekt geografiskt långt utanför min comfortzone.  Detta resulterade i att det även blev året då jag åkte mycket tåg och blev drygt 35,5 timmar försenad till min slutdestination. 32 av dessa timmar var fördelade på fem resor under årets två första månader. Rekordförseningen var 20 timmar och berodde på snö. Övriga orsaker inkluderar signalfel, tågfel, kontaktfel och söndrigt godståg.

2019 var även året jag äntligen fick se en vild älg, dessutom på nära håll (från ett tågfönster). Året när demens och alzheimers fick fäste. Året jag läste 47 böcker, flest sedan 2013 (50). Året jag satsade på ett distansförhållande för det kändes (och känns!) så rätt.
Mårdseleforsen.
Sett till förhoppningarna jag hade i början av året så blev det inte riktigt som tänkt. Jag har jobbat för mycket, men ändå inte fått gjort så mycket på nya projektet. Det blev varken mountainbike eller orientering. Och till sommaren blev det inte heller någon Sverige-resa. Utöver en akut-resa utomlands (alltså, inte nöjesresa) så ville jag inget hellre än bara vara hemma.

Årets...

Arktis-utställningen på Nordiska museet ovanifrån.
Premiärer: Åka i sovvagn med nattåget (som vuxen och i Sverige), vara särskild läsare på ett slutseminarium, cykla motionslopp (korta sträckan, mindre än tre mil), bli bihandledare till en doktorand samt bli intervjuad av tv.

Förlust: Hon som var som en mormor för mig.

Utmanande av "komfortzonen": Nytt jobb.

Antal publicerade publikationer: 3

Teaterupplevelse: Nationalparken.

Klimatosmarta resor: Canada och Finland.

Minnesvärda utflykter: Mårdseleforsen

Museiutställning: Arktis - medan isen smälter (Nordiska museet)

Kommentarer

isabella sa…
vad häftigt att se en vild älg på nära håll!
Matilda sa…
Isabella >> Ja men också lite läskigt, de är så himla stora! Tur att tågföraren såg den i tid så att den kunde ta sig över spåret.