Kvällsfördriv i Corona-tid del 2

På något märkligt vis har det onormala blivit normalt. Dagarna flyter på med hemarbete och minimerad kontakt med yttervärlden. Vi har dessutom hunnit testa några fler nya-gamla spel.
Gangster, 2-6 spelare från 11 år. Spelets långa regellista känns först övermäktigt men många regler rör särskilda rutor som man kan ta allt eftersom.

Spelpjäserna och korten innehåller en hel del stereotyper men är smått underhållande. Att ha borgmästarkortet kan vara en fördel.
Köp suspekta verksamheter, avlöna ligamedlemmar som du rekryterar i "Slummen" och muta dig fram i den undre världen. Det blir en hel del tärningskast för att se ifall du kan springa från polisen, ifall du blir dömd till fängelse (oroa dig inte, hamnar du i fängelse efter att ha rånat en bank kan du kanske muta dig från ett straff).
Pågående parti av Gangster.
Pippis sakletarspel. 2-6 spelare, 5-12 år.  Här gäller det att hitta skatter som Pippi gömt ut i sin trädgård. Den som kommer tillbaka först till Villa Villekulla med fem olika skatter vinner.
Sjörövarön. 2-6 spelare, 8-99 år. Samla kartbitar för att hitta kapten Kidds skatt. Hinn först till skatten, eller hindra motspelarna genom att skjuta dem. Ta dig sedan från ön med skatten. På två spelare kändes det som att spelet förlorade viss dynamik.
Spion - det internationella spionspelet, 2-4 spelare från 7 år. Det gäller att hitta hemliga dokument inne på olika länders ambassader. Den som har fyra lika vinner. Här gäller det dock att ha bra minne var de olika dokumenten finns, för plötsligt kan du behöva påbörja en ny samling.
Varje spion har en livvakt som man skickar ut för att utmana sina motståndar-spioner.
De hemliga dokumenten läggs i en särskild hållare för att hålla dem extra hemliga från motspelaren. Genom att sätta en "spegel" under kan du se vad du fått för dokument. Din motspelare kan dock utmana dig och gissa vad du har för dokument. Gissar de rätt så förlorar du dokumentet...

Kommentarer