Corona-polis i TV-soffan

Eftersom jag inte enbart blev sambo med en sambo, utan även med en tv, så står det numera en televisionsapparat i vardagsrummet. Trots att jag inte haft tv på drygt femton år så föll man lätt in i vanan att kolla på nyheter i realtid och zappa mellan kanaler i förhoppning att det finns något vettigt att titta på en stund. Gällande det senare så finns det sällan det. Däremot är det mycket reklamfilm.

I TV-soffan blir jag lätt Corona-polis. I alla fall under reklam-avbrotten. En ny "hobby" har blivit att poängtera ut alla reklamfilmer som inte är "Corona-anpassade". Ofta gäller det filmer där människor inte håller avstånd eller gör andra saker som är uppenbart pre-corona. Mest gäller det reklamsnuttar för olika förkylningspreparat, t.ex. stoppa snuva eller lena halsont. Ofta visar skådespelarna upp olika förkylningssymptom (som vi numera lärt oss kan vara Covid-19), därefter tar de någon tablett eller sprejar något i hals eller mun, för att slutligen återgå till det normala livet och umgås med andra personer. Jag förundras över att ingen kommit på tanken att klippa om dessa reklamfilmer eller ta bort dem helt...

Någon annan som utvecklat någon ny corona-anpassad aktivitet i tv-soffan?

Kommentarer

ullrika sa…
Har inga fler coroabeteenden än det du beskriver, fast mitt koncentreras till filmer och tv-serier. Har sedan länge nästan helt slutat titta på reklamkanaler... mitt liv är värt mer än så liksom :) betalar ju ändå en massa för streamingtjänster så reklamen är jag gärna utan!
Matilda sa…
Ullrika >> Kul att se dig här! :)
Reklamkanaler har aldrig varit min favorit heller (men samtidigt lite exotiskt för mig som växte upp på landsbygden och bara hade tre svenska kanaler). Körde Netflix ett år eller två men insåg att jag inte längre hann titta så mycket.
Ska bli intressant att se filmer och serier som spelats in under pågående pandemi i jämförelse med pre-corona. Vad kommer vara annorlunda i filmning, samhällskildring, hur skådespelarna fysiskt förhåller sig till varandra...?