Förhoppningar om 2021

Det är svårt att ha några personliga mål och förhoppningar om 2021 innan Corona-pandemin har mattats av. Emellanåt känns det tröstlöst. Kommer vaccinen verkligen vara starka nog? Kommer det nå ut till alla världen om? Kommer vi behöva vaccinera oss regelbundet?

Mina förhoppningar inför 2021 kretsar mycket kring förhoppningen att kunna hålla mig frisk. Att de i min närhet får hålla sig friska.

Naivt hoppas jag att pandemin ska mattas av framåt sommaren. Så att vi sakta kan återgå till våra arbetsplatser och, i mitt fall, återse studenter och kollegor. Att vård- och omsorgspersonal landet runt får semester och kan återhämta sig. Att äldre får umgås mer avslappnat runt sina anhöriga och vänner. Innerst inne är jag nog orolig att det här drar ut än mer, att vi får leva med hotet från viruset i ytterligare ett år, två år, eller fler. Det jobbigaste är nog att ingen av oss vet när (om?) det kommer lätta.

Vågar man ens sia om 2021 utan att bli besviken för att man varit alltför optimistisk? Jag hoppas verkligen att jag kan se tillbaka vid årets slut och konstatera att jag var alltför pessimistisk.

Men om jag tillåts drömma en liten liten stund, så ser jag fram emot att kunna träffa familjen och vänner igen. Att få spela brädspel som går att spela fler än två personer. Att kunna åka tåg igen utan vara extremt nojig. Att få se mer av Sverige. Att kunna gå till mitt kontor igen, och att det kontoret inte är i min egen bostad. Att börja våga planera för framtiden igen.

Kommentarer

Emma sa…
Om man inte har några förväntningar kan man bara bli positivt överraskad... Nejdå, det lät lite väl hårt. :0
Men jag har liksom du en halvstark 'förhoppning' om att det kommer att pågå under våren, men inte så mycket längre än så.
Det har dock varit mitt sätt att hantera hela situationen, att tänka att "det går snart över". Men vem vet...
Önskar dig en god fortsättning oavsett!
Matilda sa…
Emma >> Håller med, för att orka "hålla i och hålla ut" så måste man ha någon form av förhoppning att det kommer bli bättre inom en överskådlig framtid. Gott nytt år på dig med Emma!