Mysteriet med serveringsförslag

Kanske är jag sen på bollen, kanske drar jag för stora växlar, men jag tycker nog att mat-bloggeriet och mat-instagramkontona fått avtryck i livsmedelshandeln. Plötsligt så verkar så många förpackningar se ut som att de anlitat proffs-mat-stylister som trendkänsligt väljer ut färger, material och matkombinationer. Givetvis är allt uppmärkt med ett diskret "serveringsförslag".

Jo, absolut, bilderna är oftast jättefina och jag är säkert en av dem vars nyfiken dras åt de nydesignade förpackningarna och tycker en gammal produkt ser ny och spännande ut. Men kan vi prata lite om det här med "serveringsförslag"? För vem dukar upp sitt "mellis" eller fika med hälften av ingredienserna utspridda på bordet? Möjligen om något barn hunnit kasta ut halva innehållet från flingskålen innan "varsågoda" hörts, men annars är det väl tveksamt. Eller?

Serveringsförslag: flingor på en skrovlig yta.

Kommentarer