Historiskt mysterium: En bortblåst vigselring

En vigselring kan visst ha flera funktioner. Men det gäller att ha koll för att de kan enkelt försvinna. Nedanstående artikel förtäljer om ett något annorlunda försvinnande.

Vigselring till väders med ballong
Från Dagens Nyheters Göteborgs-redaktion.
GÖTEBORG, söndag.
En ung Göteborgsfru såg på söndagen sin vigselring försvinna till väders, fastbunden i en ballong. Hon hade köpt ballongen till sin dotter, och för att den inte skulle flyga bort hade hon bundit fast sin vigselring i snöret. Flickan slutade så småningom att leka och sprang ut. Ballongen svävade kvar hemma i ett rum, där den unga frun utan att tänka sig för öppnade ett par fönster. När hon en stund senare tittade efter ballongen var den försvunnen. Mysteriet löstes av en pojke som berättade att han sett ballongen flyga ut genom ett fönster och stiga till väders över stan. I ringen står ingraverat Marianne–Åke 1/5 1951. (Dagens Nyheter 1953-05-04)
Jag gissar att det handlar om en heliumballong eftersom den uppenbarligen både svävade och flög bort. Så småningom torde ballongen ha dalat. Frågan är så klart hur långt ringen flög. Samt ifall ringen någonsin återfann sin ägare. Om inte, fick Marianne en ny vigselring?

Kommentarer