Historiskt mysterium: Förväxlingsdrama i butiken

 

Mången film har behandlat förväxlingar av olika slag, t.ex. barn som förväxlas. Idag bjuds på ett sådant förväxlingsdrama med lyckosamt utfall. Rubriksättningen är kanske något märklig.

Shoppande fruar fick fel barn
Från Dagens Nyheters korrespondent.
JÖNKÖPING, tisdag.
En Huskvarnafru som varit ute på en shoppingtur i staden gjorde en ytterst förbryllande upptäckt när hon kom hem. Ett främmande barn låg i vagnen, och hennes eget var försvunnet. Ungefär samtidigt gjorde en annan fru i staden som just kommit hem med sin barnvagn samma häpnadsväckande upptäckt: Hennes barn var bortbytt!
    Efter timmar av ängslan blev mysteriet uppklarat. De båda fruarna, som kände varann, fick höra att samma otroliga historia hänt dem båda, och när de sammanträffade kunde de också konstatera att de fått varandras barn. De hade träffats ute i stan och gått in i samma affär, och under tiden hade en 13-årig pojke som strövat förbi vagnarna kommit på idén att byta ut småttingarna. (Dagens Nyheter 1946-01-23)
Jag kan inte sluta fascineras över hur fylligt och dramatiskt beskrivet händelsen är. Det är lite "kvällstidningsjournalistik" om jag får uttrycka mig generaliserande. Nåväl, det var väl tur att barnen återfick sina mödrar så snabbt.

Kommentarer