Svävande bussar i norr?

Vi var nyligen i Piteå på ett mindre stopp (för den som önskar se på fler bilder så se gärna mitt inlägg från 2014). Där hann vi förundras över deras bussar. Ja i rättvisans namn såg vi nog ingen buss ur flottan för lokaltrafiken, men vi såg skylten nedan tillsammans med avspärrningar. Den fanns på två ställen på samma gata, ena gången direkt efter en (till synes fortfarande använd) busshållplats.

Min tolkning av skyltarna är att denna gata är till för gående, cyklister och bussar. Att gå och cykla verkar det inte vara några problem, men hur bussarna kan köra här är något av ett mysterium. Kanske svävar de över hindren? Eller så är bussarna supersmala? Eller måste busschaufförerna gå av bussen varje gång och lyfta undan dessa tunga pålar?

Kommentarer

Ett led i att förbättra bussförarnas hälsa. Nu när pensionsåldern höjs varje år så måste trafikföretagen se till att bussförarna kan jobba kvar till 70-75 år. Med dessa förtäcka hantlar som nu placeras ut i snart sett alla städer förmodas hälsan förbättras.
Underbart ju! De behöver alltså gå ur bussen och flytta på dem, få lite rörelse istället för att sitta still hela dagen. Är på samma spår som ovan kommentar ser jag :)
Matilda sa…
En vanlig man & Anna >> Haha, ja det kanske är ett sätt att främja folkhälsan :D Ett annat tänkbart scenario är att busslinjen endast går under skolornas terminstid och därför stängs vägen av så att de boende i villakvarteret får lugn och ro