Ett foto i timmen den 4 november 2023

08:05 Jag har precis gått upp. Gick och letade efter min telefon som av någon anledning låg kvar i soffan efter gårdagens tv-kväll med På spåret. Ser att jag har en kalender-påminnelse om att det är Ett foto i timme-dag, det hade jag helt glömt. Utanför fönstret är det regnblandat snö. Hela dagen lovar ruskväder, så det får bli en inomhusdag.

09:11 Frukosten är avklarad, tänderna är borstade. Dags att plocka undan kläder och byta sängkläder.
10:05 Städningen har varit försummad i hemmet de senaste veckorna. Vi inleder operation "storstäd".
11:10 Städprojektet fortgår. Sambon tar tag i vattenlåset i badrummet. Det behövs verkligen. Men jag tror inte någon är intresserad av att se varför.
12:01 Lunch. Yoghurt med müsli och hårt tunnbröd med ost. Sambon äter resterna från gårdagens tacos bestående av bland annat rödbetstortillas och gochujang-salsa, onekligen mer färgglatt än min mat.

13:08 Sitter i soffan med en kopp te och har precis skrivit färdigt ett blogginlägg som ska publiceras nästa vecka. Det är lite så jag oftast jobbar. Jag samlar på mig lite idéer och sprider sedan ut dem så att det finns lite inlägg framåt. Fast nu var det lite tomt på utkast så det var dags att bearbeta lite idéer och foton som jag samlat på mig.

14:15 Vi går ut en kort runda ändå för att köpa ägg och glass i matbutiken. Det är slaskigt och vått.

15:10 Kläderna var väldigt våta när vi kom in. Eftersom vi lyxat och satt igång golvvärmen lite grann i badrummet (det gjorde vi inte på hela förra vintern) så passade vi på att använda det som klädtork

16:04 Sortering av pusselbitar pågår. Inte helt lätt när det är 1500 bitar.

17:14 Jag kollar till västerbottensostpajen i ugnen.

18:04 Middagen är uppäten och det blev flera portioner mat.

19:15 Vi spelar ett parti Skipbo och lyssnar på senaste avsnittet av podden Fråga och Anders och Måns.

20:05 Med varsin portion kladdkaka med lingon och chili (supergott!) tar vi oss an Tjurskalle. Även detta spel förlorar jag, men det gör inget. Det lustiga med detta spel är att vi varje gång måste googla efter reglerna, trots att det egentligen är väldigt enkelt.

21:05 Nu har vi förflyttat oss till soffan och ser två avsnitt av My family.

22:20 Någon nattuggla är jag inte. Dags att krypa ner i den renbäddade sängen och läsa några sidor. Just nu läser jag boken Hobbyentusiaster och folkhemsbyggare av etnologen Jochum Stattin. Godnatt!
Mer om Ett foto i timmen kan du läsa här via länk.

Kommentarer

Vonkis sa…
Nu blir jag nyfiken. Har ni lingonen i själva kladdkakan eller vid sidan om? Känner att jag behöver testa :-) Kan även rekommendera att koka grönmögelost med vispgrädde (proportioner efter smak) och ha som lite sås till just kladdkaka.
Så roligt att få följa en dag hos dig! Blir sugen på att dra igång ett pussel också, men nu hoppas jag det blir mkt utetid framöver igen då solen tittar fram lite mer. Så väntar nog lite till... :)
Matilda sa…
Vonkis >> Kul att du vill testa! Detta recept använder vi https://www.arla.se/recept/chili--och-lingonkladdkaka/ Här går det att variera ganska mycket, det går att använda torkad chili till exempel. Och lingonen tar jag direkt från frysen.
Det lät onekligen som en spännande kombination med grönmögelost och vispgrädde! Ingen av oss är dock så förtjust i mögelostar så frågan är om vi vågar testa...

Anna >> Pussel är verkligen ett skönt sätt att koppla av när det är mörkt och vått ute. Njut du av det fina vädret så länge :)
Anni sa…
Vilka snygga lakan ni har! Men förskräckligt med snöslask :-(
Blir nyfiken på gochujang-salsan till tacos, är det något ni blandar själva? Gochujang är ju gott, så det lät intressant med salsan.
Men jag undrar över Vonkis grönmögelsås till kladdkaka??? Jag gillar båda delar, men kanske inte tillsammans? Chili och lingon ska jag absolut testa, har (mycket av) en lite exklusivare kakao med chili i, så den kanske kan användas ...
Emma sa…
Golvvärme är verkligen en underskattad klädtork! Lite fascinerande hur man kan byta klimat i ett rum bara genom att värma upp golvet, haha. :)
Matilda sa…
Anni >> Det är en salsa som vi köpt på nedsatt pris. Tror märket är Frankful eller något i den stilen. Det blir lite märkligt med den asiatiska smaken med ingefära ihop med det som vi kallar för "texmex", men absolut värt att testa om det är smaker du gillar :)
Det borde ju vara perfekt att göra receptet på din chili-cacao!

Emma >> Absolut - det är en bonusfunkion! :D. Men ibland kan det kännas lite slösaktigt att ha golvvärme i badrummet som man kanske inte spenderar sååå mycket tid i (i ett hushåll på två personer).