MP3-jackan

Numera tycks de flesta använda trådlösa hörlurar. Jag antar att detta gör att jacktillverkare förändrat sitt sätt att sy innerfickor. I äldre modeller finns det små hål som går igenom innerfickan där man ska trä hörlurssladden/headsetet till mobiltelefonen.

Jag upptäckte häromdagen att sambons tjocka vinterjacka har märkt upp jackan med en liten flärp där det står "MP3" och en liten symbol som antagligen ska symbolisera en strukturerad sladdhärva. Jag tyckte det var lite kul att de kände sig nödgade att sy in denna lilla lapp för att betona vad fickan och hålet var till för. Det fick mig också att tänka på att detta måste ju ha varit från tiden innan man hade musik i mobiltelefonen, långt innan de streamade tjänsterna. Alltså på tiden man hade en separat manick till musiken, de så kallade mp3-spelarna. Det måste ju ha varit någon gång innan 2010, antagligen mycket tidigare.

Nåväl, jackan duger ju än idag!

Kommentarer

Jag minns också att någon jacka jag har haft hade hål för hörlurssladd. mp3-spelare var väl stor i runt 2010, minns mina söner hade det och minidiscspelare icke att förglömma :-)
Matilda sa…
Tony >> Du har rätt, det var nog att smartphonen blev vanligare runt 2010 men att folk fortfarande körde på mp3-spelare/iPods ytterligare några år innan det blev vanligare med streamingtjänster. Haha, ja minidiscarna är ju kultförklarade! trots deras korta existens :D