Nytänkande adventskalender?

I matbutiken sålde de en julkalender med 24 olika sorters ostar.

Julig (?) ostkalender.
Det fick mig och sambon att börja diskutera, vad som inte skulle kunna fungera som julkalender.

Ostbågar? Jo, någon skulle säkert vilja testa 24 olika smaker av ostbågar.

Soppåsar? Nja, kanske inte en så lockande, om det inte är för hundbajspåsar och riktade mot hundägare?

Stearinljus? Ja, varför inte, ett värmeljus om dagen med olika färger och dofter lockar säkert någon. Och ja, mycket riktigt, så marknadsfördes en sådan i den tyska lågprisbutiken denna vecka.

Påskharar? Teoretiskt sett inte, men någon skulle säkert tycka det var lite småroligt.

Batterier? Ja kanske...?

Sten? Kristaller och sådant går säkert, men kanske inte grovt grus. Eller? Kanske finns det helt gäng stenfantaster där ute som vill ha en kalender med provportioner av singelsten, flinta, granit...

Som ni märker kan man nog kapitalisera på det mesta. Har du en idé om något som verkligen inte skulle sälja i form av en julkalender?

Kommentarer

Tony sa…
Jag tror nog att det mesta går att sälja som adventskalender, i vart fall det som får plats i en någorlunda anpassad kalender för hemmet. :-)
Det verkar som adventskalendrar är poppis. Jag skulle gärna ha en ostkalender, och en vinkalender. Bästa kombon :) Det skulle nog vara svårt att marknadsföra en dammsugarkalender. Eller gräsklippare-kalender. Stora saker går bort så klart. Och dyra. Samt behovet.. så det bör ju vara något som förbrukas.
Matilda sa…
Tony och Anna >> Ni har så klart rätt i att storleken är lite avgörande för säljbarheten. Tänkte inte riktigt på det... :D
Dammsugarpåsar kan ju fungera, men sedan har man ju påsar i all evighet... Jag kan också tänka mig "flytta hemifrån-kalendern" där man kanske får ett husgeråd/hushållsmaskin per dag. Bästa hinten till barnet som blivit för gammal att bo hemma?