Skafferiinventering
Igår tog vi tag i projektet "inventera och städa skafferiet". Det visade sig vara en god idé (i dubbel bemärkelse). Det ni ser på bilden är inte riktigt allt, ytterligare en hylla med mjöl, gryn och bakingredienser samt en hylla med dryck och oljor fick inte plats på bordet. Tydligen har vi en förmåga att köpa på oss lite av varje, vilket kan vara bra med tanke på beredskap. Men risken är ju att man tappar överblicken, särskilt eftersom vi har ett stort och djupt skåp.
Nu har vi alla fall upprättat en lista med produkter som bör ätas. Det är ju inga färskvaror så det klarar sig efter "bäst före"-datumet. Idag blir det till exempel en burk med marginal "utgången" ravioli (en beredskaps-konserv som har fått en ersättningsvara) till middag.
Den goda överraskningen var en burk bortglömda hembakade pepparkakor som på något mystiskt vis hamnat högst upp och längst bak. Jättemystiskt! Jag skyller på att jag inte ens når den hyllan och att vi bakade väldigt många pepparkakor...
Vad har ni glömt - eller gömt - i era skafferier?
Kommentarer
Nilla >> Jo man behöver ha en titt igenom allt så man inte glömmer bort något. Men allt blir inte dåligt - vi åt som sagt ett år "för gammal" ravioli härom dagen :D
Men jag tog fram en burk sniglar som av förståeliga skäl inte öppnats utan stått gömd - men inte glömd - längst in i ett hörn. Dess bäst-före-datum var tjugo år gammalt och burkinnehållet saknade substans. Minst sagt.
Vi skulle nog kunna göra en "negativ" inventering av vårt skafferi - vi saknar ofta saker som borde finnas, t.ex. vetemjöl, socker, konserver, med mera...
Anni >> Man tänker att det skulle finnas en efterfrågan för sådan lumpar-mat igen. Men oj oj, 20 år gamla sniglar lät läskigt!
Emma >> Ni får skylla på att ni precis flyttat. Hos oss är det: "Utan vetemjöl i två dagar försmäktar vi i detta skafferi"