Diskmaskinstid

Varför tar restaurangernas diskmaskiner så mycket kortare tid än den man har hemma?

På restauranger och caféer tycks maskinerna bara ta någon minut eller några sekunder. Det är bara trycka ner en kåpa ett litet tag eller köra genom en sluss och så är det färdigt. Jag förstår ju att det säkert kräver högre effekt, högre temperatur och kanske mer vatten, men jämfört med diskmaskinen hemma är det ju en helt annan tidsdimension! Vår tar drygt två och en halv timme på eco-programmet. Snabbaste programmet tar kanske tar en halvtimme.

Eco-programmet på vår diskmaskin tar 2:18 timmar enligt maskinen.
Apropå diskmaskinstid så har diskmaskinen en egen tidsräkning. De sista minuterna stämmer sällan med faktiska klock-minuter.

Kommentarer

Emma sa…
Diskmaskiner har definitivt en egen tidsdimension.
Samma med tvättmaskiner. Och busstidtabeller.
Gravitationen runt dessa kanske är så extrem att den kröker minuterna till jättelånga minuter ^^
Samma sak med tvättmaskiner! Den där sista minuten kan ju ta 4 minuter! Så intressant så jag bloggade om det för nåt år sen tror jag :) Restaurangmaskinerna är nog inte så eco tänker jag..
Matilda sa…
Emma >> Haha, ja med tvättmaskinen måste det definitivt vara något med cetrifugalkraften som får tiden ur spel!

Anna >> Det har du helt rätt i! Tiden från att tvättprogrammet slutar till att luckan kan öppnas verkar motsvara att tiden stannar.
Anni sa…
De lär ju gå på varmvatten! Inte speciellt miljövänligt eller energisnålt, men det får vi kunder betala. Och hygienen blir väl inget vidare om det står smutsig disk i högar på restaurangerna ...