Ett foto i timmen den 2 juni 2024

Denna helg är jag gräsänka då sambon är på jobbresa. Jag har ägnat helgen åt att ta det lugnt och göra saker i min egen takt och för min egen skull. Så idag passade jag även på att köra EFIT-utmaningen att dokumentera dagen med ett fotografi i timmen. Det är lite fint att titta tillbaka på dagen, för jag har gjort mer än vad jag trodde.

07:52 Jag har tagit mig upp ur sängen. Träningsvärken från gårdagens aktiviteter känns av men inte alls så mycket som jag räknat med. Igår skaffade jag nämligen ett gymkort över sommaren och gick på Bodybalance-pass. Vi får se om det blir en rutin, men jag behöver onekligen komma igång med någon form av motion igen.

08:09 Frukost. I tekoppen är mitt nya favorit-te, Milky Oolong. Teet har en söt doft och smak. Det har fått ånga över mjölk, därav namn och karaktär. Det ska vara helt okej för laktosintoleranta att dricka det, men jag misstänker att veganer gärna avstår. Eftersom vi numera får vår söndagstidning på måndagar så tar jag tag med lördagskorsordet.

09:17 Jag startar upp groddning av krasse (t.v.) och alfalfa (t.h.). Först nu när jag skriver detta inser jag att det inte heter alfa-alfa, utan alf-alfa. Krasse är första gången jag testar så jag får testa mig fram.

10:17 Efter ha klätt på mig och städat badrummet sätter jag mig och tjuv-jobbar. Det är ganska många tentor som ska rättas på kort tid och även om jag verkligen inte vill arbeta helg så känns det bra att beta av några. Det känns dock mindre bra att ge underkänt. I det här fallet är det underkänt med möjlighet till komplettering. Jag förvånas över antalet studenter som inte tycks ha läst terminens kurslitteratur (att visa förtrogenhet med litteraturen är ett av kraven för att ens få godkänt).

11:40 Det blir inte många tentor. Mamma ringer. Efter det blir det en skål med yoghurt och flingor.

12:03 Ute på cykeln!

13:22 Fortfarande ute och cyklar. Körde förbi den här lilla "parken" med blommande träd. Så fint!

14:23 Kom precis hem. Passade på att fylla på te-förrådet när jag ändå var ute. Det blir en kopp Assam-te och två tentor till.

15:03 Sätter igång en maskin tvätt.

16:41 Pastasallad till middag. Passade på att testa göra en majonnäs på kikärtsspadet men fick inte riktigt till tjockheten, men det blev en god salladssås. Morgondagens matlåda och kvällsmat är därmed också fixad.

17:21 Nyttjar kvällssolen på balkongen för tork av tvätten.

18:15 Söndagstradition: Landet runt. Uppdaterar mig i bloggvärlden också. Roligt att det är med ett inslag om låten SM i bangolf 2012 i Kalmar som fått ett uppsving de senaste månaderna tack vare podden Fråga Anders och Måns. Givetvis har den låten spelats ett antal gånger hemma hos oss för att bidra till att det blir årets sommarplåga. Anders och Måns målsättning är att det ska vara en miljon lyssningar av låten innan sommarens slut. Nu är det uppe i 400 000. Vilket är galet, med tanke på låtens inaktualitet.

19:21 Jag har (efter påminnelse i kalendern) vattnat växterna. I bakgrunden lyssnar jag på ett reportage på Sportnytt om en kändisfrisör som flygs runt till olika fotbollsspelare i olika länder varje vecka för att hålla  frisyrer i trim. Jag häpnar men är ändå inte förvånad. Dags för lite kvällsfika. Hot cross buns, det finns fortfarande många bullar kvar i frysen från i påskas.

20:02 Soffmys framför The Bay säsong 4. Det spelar inte någon roll att det är varmt ute, yllefilten åker fram ändå.

21:06 Dags att börja förbereda inför sängdags och morgondagen. Kvällens läsning är Av skånsk lera av Hertha Odeman (1944). Det är flera kortare berättelser. Jag läste första igår och det var en utmaning! Den är skriven på gammaldags skånska. Ibland måste jag ljuda fram orden för att förstå vilket ord det ska stå, men ibland hjälper inte ens det. Ni ska få ett exempel: "Hummen du slänger lögen i stengåren? Hummen gör du de?" Ordet "hummen" förstår jag inte, men det verkar vara ett frågeord, i stil med "varför", eftersom personen undrar varför personen slänger löken i stengården.

Kommentarer

Anni sa…
Kul att du kör en EFIT!
Milky Oolong var något nytt för mig, undrar om jag skulle gilla det?
Förstår precis det där med att ljuda fram orden, jag gjorde detsamma när jag läste Den hemliga trädgården och Dickon pratade yorkshiremål!
Emma sa…
Åh krasse är ju himla gott, hoppas de tar sig. :)
Min man har också satt igång med tentarättningen nu och det första han gjorde var att beklaga sig över vissa svar, haha. Så förstår din frustration...
Matilda sa…
Anni >> Milky oolong är väldigt milt, så gillar du kraftiga eller rökiga teer så är det kanske inte din grej. Mitt tips är att du frågar i en tebutik så att du kan få dofta på teet, det ger en idé om hur det ska smaka. :)
Åh jisses vad de brittiska dialekterna är en utmaning!

Emma >> Och då ska vi så klart också säga att det finns många riktigt duktiga studenter som levererar riktigt bra tentor. Jag känner ofta ett personligt misslyckande när studenterna inte når kriterierna - för jag måste ju först fråga mig själv om jag har varit otydlig i instruktioner eller inte nått fram med kursernas huvudbudskap.
Men ja, när man rättar flera dagar i rad så kan man ibland bli lite frustrerad... ;)
Ajli sa…
Jag äääälskar ett foto i timmen, särskilt när dagar är antingen spektakulära eller helt normala. Men just att få gå in hos en annan på något vis! Love it!
Matilda sa…
Ajli >> Välkommen in i min normala vardag! Den blir inte roligare än vad jag gör den :D