Västkusten dag 2: Mer av Tjörn

Dag två vaknade vi på vårt bed and breakfast, och vilken frukost! Vi bodde på en gård som även har jordgubbsodlingar och uppdukat - förutom hembakade frallor och yoghurt - en buffé av olika marmelader, sylt och hembakt kaka. Jag tog visst inga bilder, men jag kan varmt rekommendera Lekanders Bär och Boende (detta är ingen smygreklam, bara genuin uppskattning för ett familjedrivet och vänligt boende).

I ett uppehåll av ösregn åkte vi till Skärhamn för att gå på Nordiska Akvarellmuseet. Väl framme öppnade sig himlen och vi gick något våta in på museet.

Skärham när regnet drar in, men lika glad är kyrktornet för det.

Kyrktornet senare på dagen när regnet dragit bort. Leendet är ett nyare påfund från 1990-talet och det åker upp på sommaren.

 Sommarutställningen Vanishing Point med den belgiske konstnären Hans Op de Beeck på Nordiska Akvarell Museet var fantastisk! Har du möjlighet att ta dig dit senast 22 september så åk åk åk! Utställningen består av otroliga akvareller, animation och skulpturer.

Tatiana (såpbubbla) av Hans Op de Beeck. Skulpturerna är gjorda olika material men gemensamt är polyester. De är otroligt detaljerade och levande.
Det framgår kanske inte tydligt nog, men den här karusellen är gigantisk! Den upptar större delen av utställningshallen. (Danse Macabre av Hans Op de Beeck.)

Detalj ur Danse Macabre av Hans Op de Beeck.
Till lunch åt vi en otroligt god kolja med potatis och brynt smör i hamnen utanför museet. På eftermiddagen tog vi en tur till Klädesholmen. Vi förundrades över det röda huset som tycktes stå stabilt.

Kommentarer

Det är bara smygreklam om man får betalt för att tipsa och inte skriver att det är ett betalt inlägg så det är lugnt tänker jag. Låter ju som ett väldigt bra ställe. Vilken häftig utställning. Tack för tipset.
Vad roligt att ni bor på Lekanders! Det är en gammal kund till mig :) Vi har varit där också och jag håller med om att det är så himla fint och mysigt. Vi sov i husbilen på parkeringen, men upplevde atsmosfären så klart. Hälsa gärna om ni är kvar!
Matilda sa…
Hanna >> Du har rätt, men jag brukar vara övertydlig ;) Jag nämner sällan företag (men ofta museer och teaterföreställningar).
Utställningen var superhäftig, hoppas du har möjlighet att åka dit!

Anna >> Så kul! Tyvärr är vi inte kvar, jag postar ganska så långt i efterhand om man säger så...
Anni sa…
Både Lekanders och utställningen låter ju toppen! Nu suger jag åt mig av dina tips.
Matilda sa…
Anni >> Kul! :)