Västkusten dag 3: Från Smögen till Grebbestad

Tredje dagen rullade vi norrut från Tjörn. Fokus var sträckan mellan Smögen och Grebbestad för de obligatoriska turiststoppen.

Tydligen är det Smögenbryggan som alla (?) kommer för.
Men högst upp på min bucket-list var den här Kalles Kaviar-tuben!
Gerlesborg. En annan vy än alla bryggor och båtar.

På vägen passerade vi Hamburgsund och passade på att ta en fika på Pipershuset. Mycket gott fika! (Ingen smygreklam, bara genuin uppskattning). När vi körde ut från Hamburgsund såg vi ett litet mini-Venedig som påminde om Köpenhamn, ett bostadsområde där de boende hade egna bryggor i kanalen. Regnet var dock överhängande så det blev inget stopp för fotografering. Men hit återkommer jag gärna för att upptäcka mer, fika mer och kanske också åka ut till Hamburgö.

Nästa stopp: Fjällbacka för att uppleva Vargklämman i Ronja Rövardotter (dvs Kungsklyftan).
Upp på berget klättrade vi (med hjälp av trappor).
För lite perspektiv, så hör högt var berget.
Därefter vidare till Grebbestad för nästa övernattnings-ort.
På kvällen åt vi på Falkeröd i en mysig lada där de serverade napoleansk vedugnsgräddad pizza och naturvin. Jättemysigt. Och mycket gott. (Återigen, ingen smygreklam.)
Alla deras pizzor är vegetariska - vilket gjorde det svårt att välja, alla verkade så goda. Tur att man kan dela!

Efter middagen tog vi stigen från restaurangen till Greby gravfält som ska vara Bohusläns största gravfält. 180 gravar ska vara synliga men man vet inte riktigt vem som är begravda här även om sägnen säger att det ska vara skotska krigare.

Kommentarer

Anni sa…
På Smögenbryggan har jag suttit och ätit räkmacka, det är väl ungefär det man ska göra? Mackan var fantastisk!
Matilda sa…
Anni >> Det lär höra till de obligatoriska sakerna man ska göra på Västkusten. Lite problematiskt för en skaldjursallergiker dock...