Mysteriet med den perfekta chilisås-flaskan

Det är 2025. Ketchup lär ha massproducerats sedan slutet av 1800-talet. Och det gick att köpa chilisås på flaska på NK i Stockholm åtminstone 1937 (källa: DN 1937-04-23). Trots detta tycks det vara jättesvårt att utveckla en bra flaska som:

  • inte tömmer halva innehållet på en och samma korv
  • inte läcker när den står på korken
  • inte sprutar såsen åt alla håll och kanter.

En chilisås-flaska som inte höll måttet.
Smaken har man ju fått till, men kärlet verkar vara ett av de största tekniska utmaningarna i världshistorien.

#DagensI-landsproblem

Kommentarer

Ja det är verkligen intressant. En annan intressant förpackning är kakao!
Matilda sa…
Anna >> Åh, du har helt rätt! En påse i en kartong och så fort man öppnar så får man ett kakao-dammoln! Här hade jag nog föredragit en kartong med hällpip (som med t.ex. salt) eller i burk som med bakpulver. Fast det kommer nog inte runt kakao-molnet förstås...
Anni sa…
Den är i alla fall bättre än glasflaskan med stor öppning. Vad gäller kakao så öppnar jag alltid paketet i vasken och häller över kakaon i en plåtburk, sedan är problemet löst.