Början på en vecka

Helgen är över, valet är över, vardagen har tagit vid.

Reinfeldt in, Persson ut. Får väl se vad som händer nu då. Är lite inställd på att om hyrestaket försvinner så blir det att flytta hem till mammas vardagsrum. Är lite småorolig för lagen om anställningsskydd med. Särskilt eftersom jag har siktet inställt på ett lite osäkert yrkesområde. Men vi får se.

När jag stod där i vallokalen hela söndagen och delade ut kuvert till de röstande (tre till varje) började jag fundera lite över vad som händer om en person har förtidsröstat men hinner avlida innan själva valdagen. Är den rösten giltig? Man blev lite smått konstig i huvuvdet efter ha stått rakt upp och ner i några timmar och både benen och ryggen gjorde ont. Jag ville också få lägga ner rösterna i valurnan!!!!

Dagens mest onödiga fundering handlade om ifall Kungen får rösta och vad han i så fall han röstade på. Har ju läst den delen av grundlagen (eller om det är statsfördraget, eller vad det nu heter) som handlar om kungahuset. Minns dock inte vad det stod om just den saken. Däremot kommer jag ihåg att en tronarvinge måste ha tillåtelse av både kungen och statsministern. Så när vår "sessa" vill gifta sig så ska både pappa Carl och Fredrik (känns konstigt att inte längre säga Göran) godkänna det. Behöver vi andra medborgare det? Nej... En annan märklig sak var att familjen på Drottningholm alltid ska ha meddelat regeringen och föräldrarna om de ska resa utomlands. Behöver vi andra medborgare det? Nej... Det tredje som är slående i vår demokrati är ju att den som sitter på tronen måste vara troende i den protestantiska grenen utav kristendomen. Måste vi andra medborgare det? Nej, vi har religionsfrihet... Måste vara jobbigt att vara kunglig. Tur man är "Svensson"!

En kul sida på tal om ätten Bernadotte är helt klart Knugahuset.

Fick ett roligt sms idag av en vän. Det löd : "Grattis idag är internationella dagen för de felfria och extremt snygga. Sänd till alla som passar beskrivningen, skicka ej tillbaka inkorgen är redan full." Fick mig att le en liten stund.

Godnatt på er alla :)

Kommentarer