Den överfyllda tvättkorgen

Hur blev tvättkorgen så himla full? Alstrar en person verkligen mycket tvätt? En vecka kvar till den ibokade tvättiden. Vågar inte ens föreställa mig hur stort tvättberget vuxit sig tills dess. Låt gå att det var några veckor sedan den senast tömdes, men jag förstår det inte riktigt ändå. Det är inte precis som jag slängt ner tio par jeans däri. Dessutom går det ju så fort! Någon dag och sedan kan man inte se botten på den längre. Hade man haft en egen tvättmaskin hade den säkert gått på någon gång i veckan om man skulle ha gått efter min tvättkorg.

Ponera att felet inte ligger hos mig. Inte för att jag vill skylla ifrån mig eller så, men jag vill försöka se det ur ett nytt perspektiv. För så många maskiner lyckas jag ändock inte fylla med den tvättkorgens innehåll. Det är först när lakan, jobbkläder och dyligt tillkommer det blir flera fulla maskinomgångar, och det är sådant som inte går att lägga i "korgen" för då blir berget lite för stort och börjar sprida ut sig på andra ytor. Det kanske är så att det är förvaringsutrymmet det är fel på. Jag har en sådan "säck" från IKEA som sitter fast i en ställning som man kan slå ihop och bära på om man vill. En sådan som alla köper när de flyttar hemifrån ungefär. Den ser rätt så stor ut, men det är måhända bara en synvilla. Kanske går det inte att ha så mycket tvätt i den som man tror och därför fylls den snabbare? Det är ju ett alternativ att ta i betänkande tycker jag. Vilket i sin tur måste betyda att IKEA antingen tror att man har möjlighet att boka tvättid varannan vecka eller att folk inte producerar så mycket tvätt. Eller så är det en utopisk tanke bakom det hela. Att om man gör mindre tvättkorgar så får folket hushålla med sina kläder och sänglinnen mer och tvätta mindre vilket i sin tur leder till mindre förbrukning av tvättmedel och därigenom en bättre miljö då otrevliga ämnen inte kommer ut och skadar vår natur i lika stor utsträckning.

Om jag ska vara lite självkritisk i mitt egna agerande så kanske jag inte använder min tvättkorg på allra bästa sätt. Det mest effektiva borde ju vara att vika de smutsiga kläderna så att de tar så liten plats som möjligt. Genom att inte slänga ner ovikta kläder huller om buller så blir det inte lika mycket outnyttjat utrymme som består av endast luft. Genom att göra på det senare sättet fylls korgen flera gånger snabbare eftersom tygerna inte ligger tätt ihop. Bah! Vem orkar egentligen göra det?

Slutsats: En familj på fyra personer behöver nog en tvättkorg av detta slaget var. Minst!

Kommentarer

Anonym sa…
Löser du någonsin mysteriet vill jag veta! Men jag kan ofta uppleva att tvättkorgen inte alls bli full fort, utan extremt fort... Om detta har något samband med min ruskigt skabbiga tvättstuga vet jag inte...