Dagens experiment: Lussebulleglass

Idag drar ett nytt projekt igång som går under namnet "Dagens experiment". När jag gjort något annorlunda, provat på något udda, utfört ett experiment för att testa någon tes eller hamnat i en märklig situation utöver det vanliga så kommer detta publiceras under denna rubrik. Som en sorts labb-rapport, kan man säga.


Experiment: Smaka en ny sorts glass som påstås påminna om lussekatter.

Bakgrund: Gick förbi en glassautomat av en händelse idag och upptäckte att det kommit en ny glass med smak av lussebulle. Ha ha, tänkte jag, det verkar lite kul. Har tidigare testat glass som smakade pepparkaka men det var ingen hit, pepparkakeskexen var alldeles för mjuka.

Hypotes: Jag resonerade som så att det inte kunde bli värre än den med pepparkaka. Jag har smakat glass av saffran och honung och det var inte min stil, men det här skulle ju vara vanilj och lussekex. Lussebullar är ju gott! Och kex är ju gott! Alltså måste det vara gott!

Händelseförlopp: Lade i femton kronor i glass automaten. Ut kom en styck glass och fyra styck enkronor. Tog av pappert och åt på väg mot bussen. När jag nådde busstationen hade jag ätit ca 3/4, den sista biten åkte i en grön sopkorg.

Resultat: Det var gott de första tuggorna. Sen blev det lite för mycket. Smakade inte särskilt mycket lussebulle, men visst fanns det några smakspår som kunde påminna om det. Hade nog varit godare med hårda kex än med mjuka. Det mjuka gör liksom att det "gleggar" ihop med glassen. Lär nog inte köpa den igen nej...

Kommentarer: Blir nästa års julglass med glöggsmak? När jag senare gick in och handlade lite nyttigare mat så hade de på ena sidan av matvaruaffären dukat upp med halloween saker, i andra änden fann jag flera pepparkakssorter och glögg. Det är bara oktober!!! Snälla vänta! Vi har inte brått! Hm, dags att lägga undan pengar från denna lönen till julklappar... Nej, vad säger jag!? Det är flera månader kvar till jul!! Eller åtminstone två...

Blås inte bort i stormen!

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tänkte skicka in ett mysterie. Hoppas att det är okej? Du är helt rätt person också, för det här rör posthantering. Idag fick jag ett brev med min brors namn på men min adress. I det kuvertet låg ett mindre kuvert med "Gotlandsadressen" skrivet på, men inget namn (det syntes inte i det lilla platsfönstret). Posten hade strukit adressen, skickat åter till avsändaren med min nya adress klistrad på baksidan. Väl hos avsändaren måste de ha lagt det lilla kuvertet i ett nytt större, och skrivit min brors namn (han var ju den som skulle ha brevet), men min adress här i E-tuna. Min fråga är alltså? Varför delar inte posten ut brev till rätt adress (dock utan namn) i första hand innan de skickar det vidare över halva Sverige till en eftersänd lillasyster? Tacksam för svar :D
Matilda sa…
Ja du... Vikarierande brevbärare eller något?

Just nu är eftersändningen brevbärarnas uppgift (så småningom kommer det liksom i Danmark ske via maskiner). Det verkar skumt men jag är inte förvånad. Har själv fått min systers post eftersänd till mig några gånger trots att hon då bodde kvar på adressen som breven var adresserade till.

Slarv, missförstånd... You name it. Själv misstänker jag att brevbäraren blandat ihop de olika lapparna med eftersändningsadresser på. Kanske fick din bror DIN post...

Och anledningen till att avsändaren fick tillbaka brevet beror nog i ditt fall på att de har krävt begränsad eftersändning. Be din bror kolla med företaget så att de har rätt adress i sitt register. Tror nämligen att det är din adress som står listad till honom nu.