Ett himla skruvande på klockan hit och dit

Dags för vintertid. Ett varv bakåt.

Om ett halvår: sommartid. Ett varv framåt.

Osv.

En timmes snurrande gör faktiskt lite skillnad på morgonen, det blir något ljusare. I alla fall i någon vecka till. Men det känns ärligt talat lite löjligt. Som om vi skulle vara supermänniskor som kunde påverka tidens gång.

Jag har ett förslag. Ett förslag jag är villig att starta en namninsamling till. Det går ut på att samla alla länder till en stor konferans (det behövs tydligen för att få fram konventioner) där alla enhälligt går med på att nästa gång det är dags att skruva på timvisaren åt något håll så handlar det om en halvtimme. Efter det avskaffas sommartid och vintertid. Tiden hamnar mitt emellan och alla blir nöjda och glada.

Eventuellt hade man på denna konferans också kommit överens 0m att förlänga helgen med en dag. Baka in det 1/4 dygnet som blir över varje år och som blir till skottdag vart fjärde, så att sekunderna går något saktare. Förkorta väntiden i vårdkön. Förbjuda uttrycket Tid är pengar. Och införa det fantastiska begreppet Ställtid som Lundaprofessorn Bodil (hon från Fråga Lund) hittat på.

Natt natt

Kommentarer