Kära lilla krummelur...

... vad ska jag bli när jag blir stur?

De fria inträdena till de statliga museumen ska tas bort. Fredrik och hans kamrater har bestämt det. Då jag länge haft tankarna på att bli något i stil med museipedagog kändes det inte så bra. För som jag ser det så innebär gratis entré att fler går på museumen, till och med de som aldrig annars skulle gå och de i sin tur kanske lockas att gå till andra ställen där det finns en avgift för att komma in. Risken är nu att publiken uteblir att därmed att budgeten för dessa institutioner kryps. Mindre pengar leder till sämre möjligheter att investera i nya utställningar och rekrytera ny personal. Mindre variation leder till färre besökare (folk vill ju ändå se lite nyheter om de ska gå till samma ställe år efter år). Färre besökare leder till ännu sämre intäckter. En ond cirkel. Snälla någon, motbevisa mig!!!

Och eftersom det då redan finns för många utbildade inom museibranschen så får jag väl hitta något annat yrkesområde. Jag har försökt att sammanställa en liten lista på vilka arbetsområden Fredrik vill att jag ska jobba inom när jag blir stor:
  • Polisväsendet. Synd bara att jag inte har någon kondition eller fysisk styrka, har svårt att simma, saknar körkort och är lite rädd av mig.
  • Hushållsnäratjänster. Jo visst hade jag kunnat tänka mig städa varje dag för pengar, synd bara att jag är väldigt allergisk mot damm.
  • Egen företagare. Behöver man ha läst ekonomi för det? Någon som har en bra affärsidé?
  • Fastighetsförvaltning. Snart kan man ju börja tjäna pengar på att höja hyrorna mycket mer än tidigare! Någon som vill ge mig ett lån för att investera i Sahlgrenska huset, regeringskansliet och Drottningholms slott?
  • Soldat i fredsbevarande insatser. Jag är ju pacifist, så det går väl hand i hand, eller?
  • Förskolan. Det här är ju en bra idé kanske, synd att jag inte har tålamod med småungar, men det är kanske en mognadsprocess.
  • Lärarekåren överhuvudtaget. Avskaffa mobbingen och trakaserierna så kommer jag genast!
  • Forskarsätena. Borde ha gått natur på gymnasiet alltså...
  • Äldreomsorgen. Där behövs det också folk ja...

Jag har en del att fundera på märker jag. Får nog överge mitt kulturella intresse, men vad gör det, det viktigaste är ju att alla kommer ut på arbetsmarknaden...

Help me!!!

Ps. En vecka till Anders och Måns!

Kommentarer

Anonym sa…
Ledsen kompis. Fredrik och de tre vännerna gillar inte oss. Hörde en så schysst avslutning på Ohlys anförande i en debatt häromdan så jag tänkte dela med mig. Det handlade om någon reform Ohly ville ha (missade vilken, knäppte över för sent) men hur som haver, han sa ungefär såhär; 'Den här reformen kommer göra Sverige mer solidariskt och mer till för alla. Och därför Fredrik Reinfeldt vet jag att ni aldrig kommer genomföra den.' Haha. Jag ställde mig upp och gjorde vågen i soffan. Kanske inte så relevant men jag tar varje chans jag kan få att hacka på Alliansen...