Fjärilar i magen - funderingar om pasta


Ännu ett i-landsproblem gnager i mina tankar. Jag har försökt bemästra detta problem i flera år nu, men misslyckas gång på gång.

Den här gången handlar det om pasta, ögonmott och alldeles för mycket rester till spillo.

Det går helt enkelt inte att använda ögonmått när man kokar pasta, det är omöjligt. Antingen blir det för lite, men för det allra mesta så blir det för mycket. Alldeles för mycket. Och vad ska man med pasta för fem portioner till när man bara har sås till tre?

Jag har försökt med decilitermått, men det fungerar endast när det gäller pastaris och snabbmakaroner. Andra sorters makaroner är ju olika stora. En deciliter fjärilar ger ju inte lika mycket som en deciliter snabbmakaroner, till exempel.

Och det där med spagetti-strån är ju nästan värre. En näve ena gången blir perfekt, nästa gång för mycket. Dessutom har ju alla olika stora händer så där går det inte precis att göra en generell regel. Min mamma har tydligen skaffat ett spagetti-mått som verkar rätt smart. Finns olika stora hål på en bricka beroende på hur många portioner man vill ha. Men det är kanske lite fusk...

Och slutligen, hur många strån innehåller egentligen 100 gram spagetti? (på tal om allt annat vädelöst...)

Kommentarer

Anonym sa…
glöm inte att till påsk skall man ta barilla:)