Rösten som försvann

Förkylningen sitter fortfarande i. Det har övergått till ett nytt stadium dessutom. Numera kan jag inte prata. Tjohoo, säger hon som måste registrera sig på en ny kurs imorgon.

Jag blev lite fundersam imorse när jag märkte att rösten inte ville. Visst, det var på gång redan igårkväll, en omgång Rappakalja är ju inte det bästa för rösten kanske. Men varför? Jag visste det hade nåt med stämbanden att göra men exakt vad hade hänt med mig?

Kollade upp det på Sjukvårdsupplysningens Egenvårdsguide på internet. Det var tyvärr inte mer spännande att stämbanden blivit inflammerade på grund av en förkylning. Medicin? Nope. Finns inget att göra i princip. Rök inte, viska inte, var deras råd. Båda är enkla att klara av, röker nämligen inte och att gå runt att viska för sig själv här hemma känns aningen patetiskt.

Inget botemedel alltså. Har försökt hälla i mig några liter te, men det hjälper nog marginellt. Huskur? Någon?

I alla fall så tröstade jag mig själv med ett program på P3 som spelade gamla humor-klipp. Roliga klipp dessutom. Walraff och Så funkar det... Det var tider det... (drömmer mig nostalgiskt bort)

Kommentarer