1+1+1+1=5


Finn fem fel...
Köpte den här förpackningen med färgpennor igår. Den innehåller fyra stycken pennor. Fyra. En grön, en röd, en blå och en svart. På förpackningen står det "5 different colours". Var får de den femte ifrån?
Runt cd-skivan man ser i högra hörnet ser man fyra ringar med färgerna: grönt, rött, blått och svart. Skivans mitten-hål är lila eftersom bakgrunden är lila. Vilken är den femte färgen?
Det kan vara så att de tycker att man får en till färg när man blandar rött och blått och därmed får en lilaaktig färg. Men det känns lite långsökt. Det lätta svaret på gåtan skulle kunna vara att det är ett grovt tryck-fel (vilket kan förklara det billiga priset). Men det är ett tråkigt svar. Jag vill ha en rolig förklaring! Anyone?

Kommentarer

Anonym sa…
Eventuellt att man river sönder den delen av förpackningen som är av ett "papprigt" material, och sedan rör ut det i vatten. Kanske framträder då den femte färgen redan i vattnet, eller så krävs det att man målar med den först? Det kan också vara så att det faktiskt ÄR fem pennor i förpackningen, men att den femte är med osynligt bläck och därför syns den inte. Har du känt efter?
Matilda sa…
Ah! Osynlig färg tänkte jag förstås inte på! Så klart det är det! :D Dumt bara att jag inte kan se pennan och därmed använda den...
Anonym sa…
Jag tror att någon har snattat den 5:e pennan! Som naturligtvis är vit.